contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tartine Cu Piure De Avocado, Somon Afumat & Ou Moale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sau ce numesc eu mic dejun peeeer-fect:

Nu sunt mare fan avocado de obicei pentru ca, desi e super sanatos si plin de grasimi bune, mi se pare ca n-are absolut nici un gust. Dar chiar nici unul! Totusi, recunosc cu o mana pe inima si cu cealalta indopandu-ma cu inca o tartina din asta minunata, ca in combinatia asta e al naibii de bun! Pe cuvant de cercetas!
Treaba e simpla: se scobeste miezul de avocavo, se zrobeste cu furculita, se amesteca cu sare, piper si ceva zeama de lamaie si se ung cu pasta rezultata 4 felii de paine (avocado butter ;)
Peste, se aseaza felii de somon afumat si on top of that, cate un poached egg ( numit de Sanda Marin sau Jurcovan "ochi romanesc" - nu stiu daca intr-adevar e inventia noastra, a romanilor, dar daca da, meritam o medalie ca tare's bune ochiurile astea romanesti!)
Treaba poate parea complicata, dar nu e deloc. Intr-o craticioara se fierb 300ml apa + un praf de sare si 2-3 linguri de otet. Ouale se sparg intr-un castronel mic si li se da pe rand drumul in apa clocotinda, unde se lasa sa bolboroseasca vreme de 2-3 minute (daca vreti sa va iasa un ou moale spre cleios spre absolut-perfect)

Pentru cine vrea sa vada fenomenul cu ochii lui:

In inchiere nu pot sa zic decat ca mi-as dori ca toate zilele mele sa inceapa asa! Si voua, va doresc la fel! Si also, sa fim sanatosi!