contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

TĂvĂlitĂ

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

O prăjitură ușor de făcut, pufoasă și … delicioasă, ce mai!

Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
Pentru blat
- o cană de făină
- 6 ouă
- o cană de zahăr
- 7 linguri de apă caldă
- ½ praf de copt
- esență de vanilie (sau rom)
- o pungă de nucă de cocos
Pentru sirop
- o cană de zahăr
- o ceașcă de lapte
- 3 linguri cacao
- esență de rom
- 200 gr de unt

Plan de lucru:
- separăm albușurile de gălbenușuri (poza 2)
- batem albușurile spumă (poza 3) cu jumătate de cană de zahăr (poza 4)
- se bat și gălbenușurile cu cealaltă jumătate de cană de zahăr (poza 5). Se adaugă șapte linguri de apă caldă peste gălbenușuri și se amestecă (poza 6)
- amestecăm făina cu praful de copt (poza 7)
- omogenizăm albușurile cu gălbenușurile (poza 8 ). Adăugăm făina (poza 9) și esența de vanilie (poza 10)
- întindem pe o tavă tapetată cu foaie de copt (poza 11)
- băgăm la cuptor 20-25 de minute (poza 12)
- pregătim siropul (poza 13). Punem pe foc laptele, zahărul și cacaoa. După ce dă în clocot, adăugăm esența de rom. Amestecăm. (poza 14). Închidem aragazul și adăugăm untul (poza 15)
- tăiem blatul în bucăți. Pe o farfurie presărăm nucă de cocos, iar în alta punem sirop de ciocolată (poza 16)
- trecem fiecare bucată de blat prin siropul de ciocolată, iar apoi prin nuca de cocos. (poza 17)
- poftă bună! (poza 18)

Timp de preparare: 60 de minute
Preţ: 13 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)

tavalita poza1 tavalita poza2 tavalita poza3 tavalita poza4 tavalita poza5 tavalita poza6 tavalita poza7 tavalita poza8 tavalita poza9 tavalita poza10 tavalita poza11 tavalita poza12 tavalita poza13 tavalita poza14 tavalita poza15 tavalita poza16 tavalita poza17 tavalita poza18
Filed under: C2. Prajituri


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com