contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tea Time

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La noi si-a facut aparitia un soare cu dinti mari de cal! E superb, dar odata expus la razele aurii... înghetarea nu e departe! Egal! Macar avem soare! Va servesc cu un ceai, un amestec care îmi place mie în mod deosebit, si va doresc un sfîrsit de saptamîna minunat!
Eu savurez ceaiuri simple din ingrediente proaspete sau uscate de origine biologica. O parte din productie proprie, iar restul cumparate. Amestecurile mi le fac dupa pofta de moment, dispozitie... Instalatia mea preferata este un set din ceainic, ceasca si farfurioara. Tea for one.

        Combinatia mea, suna cam asa:
  • mere uscate
  • macese uscate
  • petale de floarea soarelui
  • petale de albastrele
  • petale de hibiscus
  • scoarta de scortisoara
  • lamîie proaspata


Are o culoare superba.


Mmmmm...

Nu îmi plac ceaiurile la plic. Le beau doar "fortata"... adica daca sînt servita si nu pot refuza. Ai mei beau ceaiuri de toate felurile. Din plic, chiar si instant (aici smiley care da bataita la poponet copilului), si bineînteles si ceaiurile mele. Sotul e mare amator, Denise daca-i place cum miroase, de frig, daca e racita, dar si de pofta sau sete. Ei îi plac ceaiurile simple. Cred ca cel mai mult îi place cel de tei, urmat de fructe si menta. Sotul... greu de spus. Are perioade cînd se hidrateaza cu tone de ceai verde simplu sau amestecat cu alte frunze, apoi combinatii de diferite ierburi, sau de menta, tei, chiar si musetel. Cele de fructe sînt preferatele mele, dar si eu savurez si un ceai de tei, menta sau musetel. Îmi place sa amestec fructe cu ierburi sau cu flori/petale- albastrele, floarea soarelui, petale de trandafiri(cei de dulceata), hibiscus.
Majoritatea fructelor, florilor/petalelor le cumpar, dar am unele si din productie proprie, sau culese din locuri nepoluate. Apropos locuri nepoluate. Am vazut multi si aici, dar si în tara, culegînd tei sau catina de pe marginea soselelor. Cred ca mai poluate si murdare flori de tei ca alea, de pe marginea drumurilor, nu exista niciunde. Infuzie de tei cu "touch" de emisie de gaze reziduale...


Despre cum fac eu ceaiurile
-nu fierb niciodata ceaiul în oala, ci torn apa peste fructe, ierburi, frunzaraie, flori si petale, în ceainic
-folosesc apa fierbinte care nu mai clocoteste
-cele din petale si flori le las sa traga 3-4 minute. În general le servesc simple rar cu lamîie sau portocala
-cele din ierburi le las sa traga 4-5 minute maxim. La fel, le servesc simple sau cu lamîie
-cele de fructe le las sa traga 7-9 minute maxim, si le servesc simple sau aromatizate cu scoarta de scortisoara, seminte de cardamom, felii de citrice
-cele de fructe în amestec cu ierburi sau/si petale le las sa traga maxim 7 minute