contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Terina De Ciocolata Si Branza Cu Fructe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Mod preparare: 

Acum 3 saptamani am primit imprumut doua carti cu retete de deserturi. Asa ca am inceput sa le incerc. Reteta aceasta e prima din ele, si va promit ca nu si ultima.
Acesta terina e desertul perfect pentru o cina cu pretentii, dar si pentru o dupa-masa relaxata de vara. E o alternativa sanatoasa si eleganta la inghetata din comert. E racoritoare si hranitoare.

Ungeti cu putin ulei o forma de chec, sau asa cum am facut eu, am uns vreo 6 forme individuale, apoi tapetati-o cu folie de nailon.
Rupeti ciocolata in bucati si topiti-o pe bain-marie, cand s-a topit, amestecati-o si lasati-o sa se raceasca.
Bateti frisca pana se intareste bine. Separat, eu am facut in robotul de bucatarie, se freaca branza pana devine cremoasa. Se incorporeaza coaja de portocala (si lamaie) si 65 g zahar. Amestecand bine, adaugati frisca batuta si ciocolata topita si racita.

Umpleti cu atentie forma de chec (formele individuale), niveland suprafata. Bagati-le la congelator pentru cel putin pentru 4 ore, sau pana cant vor fi servite.

Amestecati fructele cu zaharul si puneti-le pe foc mic pana cand se topeste zaharul si apoi adaugati coniacul.

Ca sa scoateti terina din forme introduceti fundul formei in apa fierbinte pentru 30- 40 de sec. Apoi rasturnati-o pe farfurie, indepartand folia si forma.
Serviti terina alaturi se fructele pregatite calde.