contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Terrine Din Piept De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Terrina este o pasta de carne, ficat, branza, legume, care se coace la cuptor pe baine-marie. Vasul folosit se numeste terrina, de unde si denumirea preparatului. Se pregateste cu o zi inainte pentru a se intrepatrunde aromele. Se poate servi la temperatura camerei sau calda, la pranz sau cina, ca antreu sau la picnic.

Ingrediente:
* 800 g piept de pui    * 2-3 lg smantana
* 1 lg ulei masline      * patrunjel tocat
* 1 lingurita tarhon    * 1/2 lingurita sare
* 2 albusuri (galbenusul la sos)
* 2 ardei rosii copti    * 15 felii fine de sunca
Ingrediente Sos Bearnaise:
* 2 galbenusuri    * 3 linguri de unt
* 1 lingura otet alb * 2 lingura vin alb
* 1/2 cana supa pui * tarhon tocat
* piper negru macinat * sare

Pregatire:
Se macini fin cele 800 g carne de pui. Se adauga lingura de ulei masline, cele 2-3 linguri smantana, patrunjelul si tarhonul tocat fin, sarea si cele 2 albusuri batute tare.
O forma de terrina se tapeteaza cu unt si apoi se aseaza feliile de sunca pe fund si pe pereti formei. Se adauga 1/2 din carnea pui macinata fin cu ierburi si albus, se aseaza ardei copti sub forma de fasi. Doua felii de sunca se toaca julien si se aseaza deasupra ardeiului rosu. Se complecteaza cu restul de carne depui. Se inchide terrina cu restul feliilor de sunca. Se aseaza forma intr-o alta tava cu putina apa si se coace in cuptor pentru o ora si un sfert. Se lasa la racit peste noapte. Se felieazai si se serveste calda sau rece cu sos Bearnaise.

Sosul Bearnaise:
Intr-un bol, pe baine-marie, se amesteca toate ingredientele pana se ingroasa putin mestecand cu un tel pana cana cînd compozia devine ca o emulsie omogena si groasa, avand grija sa nu fie prea mult ca se face ca o budinca. Se poate incalzi la microunde inainte de a fi servit.



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com