contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Test Facut Din Trei Tipuri De Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cum spuneam si la supa de vita, ingredientul predominant este primit de la o anume DOina. Branza framantata, de care am uitat. Cand am desfacut-o, incepuse sa isi schimbe bine textura, in interior luase moliciune de Camembert, in exterior, idem, alb-galbui.

Nu stiu francezii cum sunt (conservatori?) dar mie mi-a placut rezultatul (chit ca nu si poza, dar o sa vedeti de ce).

Asadar bucata aia mai maricica e de branza framantata invechita accidental si am mai avut un colt de Roquefort si un coltisor de camembert. Pe care (nu, nu le-am baut) le-am pus la topit.

Dupa care se amesteca sarguincios.

Oricat de bine s-ar topi toate, din cauza cojii de la camembertul ala, la un examen organoleptic (moa, v-am zbart) in textura mai sunt mici gogoloaie care nu dauneaza, ca sa va vad eu pe voi cum luati coaja de pe Camembert. Deci se topeste.

O parte am pus mai devreme in cutiuta aia cu “mai mare” (vedeti bai ca stiu matematica din aia?), cealalta am lasat-o sa sfaraie nitel, ca pe fondue.

Am observat ca, precum la untul clarifiat, se separa cazeina si ceva grasime.

Am zis ca va arat de ce ies poze incerte, dupa canicula care m-a impins in bratele salvarii, iaca ce a venit afara:

Asa, deci am lasat sa se raceasca bine continutul si am scurs ce era deasupra. Pun cate putin la jivina in potol, sa manance imputeala de branza buna.

Am rasturnat-o pe aia “mai mica” si am rupt din ea.

Concluzie: excelenta, la textura strica respectiva coaja de Camembert dar nu intr-atat incat sa deranjeze, insa am alte curiozitati, ca deja toate au prins nitel mucegai, daca las o cutiuta sa zaca mai mult, da in ceva Limburger? Vad eu si va zic, altfel, e superbuna.

Cascaval de casa si branza topita de casa am facut dupa retete, asta e un amestec din chestii care mi s-a parut ca merg (nu pe picioare, sper). Asa ca nu o luati ca pe o reteta, dar cred ca pot iesi amestecuri misto din anumite branzeturi care contin cantitati asemanatoare de grasime, imi pare rau ca nu am cantarit ce si cum, ca o faceam reteta :D

rororo