contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Thai Green Curry Cu Creveti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Tot cu gandul la vacanta, am zis sa ne plimbam macar papilele gustative pe melaguri mai indepartate. Asa ca ieri a fost Thai Night la Casa di Noi


Am strans prieteni buni in jurul mesei si am pregatit bunatati multe cu iz de Tailanda: supa tom yam, pad thai, red curry, orez fiert in lapte de cocos, dar castigator, de departe, a fost Green Curry cu creveti gigantici:

 

De facut se face usor, cu conditia sa dai o fuga pana la Mega si sa iti achizitionezi cateva ingrediente esentiale: pasta de Green Curry (la borcanel mic - 5 ron), 2 cutii de lapte de cocos (tot 5 ron) ... si daca tot ai ajuns la Mega, ia si o punga mare de creveti inghetati de la 365 (450g = 25 ron, e afacere tare buna;)
Povestea e in felul urmator: incinge in wok 2 linguri de ulei de floarea-soarelui + 2 linguri de pasta de green curry. Lasa sa sfaraie 1 minut, amestecand usor. O sa miroasa ceva de nedescris bucataria in momentul asta. Dar e de bine, zau - inchide ochii si imagineaza-ti ca stai pe o plaja, in Tailanda...


Deschide ochii -  ti se arde mancarea!
Toarna in tigaie 2 cutii de lapte de cocos, 100 ml apa + partea alba (feliata) de la 3 cepe verzi , 1 vanata subtire taiata cubulete (cu latura de ~ 1cm), ardei iute verde maruntit (mai mult sau mai putin, in functie de cat de mult vrei sa iti ia gura foc) si vreo 10-15 frunze de busuioc.
Lasa curry-ul sa bolboroseasca 15 minute la foc mediu si apoi toarna in wok crevetii. Inca 3 minute si gata - stinge focul si stoarce peste o jumnatate de lime... sau una intreaga, in functie de cat de acrisor iti place :)

 


See? Nu-i greu deloc - noi l-am devorat (for lack of a better word) cu orez simplu - la cate arome sunt in bolul asta, nici nu-ti trebuie altceva.


A fost bun! Tare bun!
Only 1 day left...


Articol recomandat de leblogpiquant.blogspot.com