contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

This Chocolate Affair Of Mine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Când eram mică, ai mei părinți îmi dădeau ciocolată cu țârâita. Era unul dintre motivele pentru care (credeam eu că) nu-mi plăcea de ei deloc și vroiam să ajung mai repede om mare, să îmi procur singură ciocolata și să o mănânc în cantitățile impuse de mine.

Nu-mi aduc aminte câți ani aveam când am primit o ciocolată în dar și am mâncat-o pe toată odată. În ciuda lui taică-miu, că el insista că nu se poate să fac asta, că mi-ar cauza teribil. Mușcam din ea ostentativ și-i spuneam cu obrăznicie că e ciocolata mea, o mănânc pe toată acum pentru că așa vreau eu și nu o să mi se facă rău. Nu a reacționat săracul. Eu să fi fost în locul lui, mă luam la palme, cel puțin în imaginar, acolo unde refulează orice părinte frustrat de năzbâtiile adorabile ale princhindeilor.

Back to present day, am o întrebare la care caut răspuns de 24h și probabil voi mai căuta mult timp de acum înainte fără niciun rezultat: De ce, de ce, pentru numele lui Dumnezeu, de ce s-a inventat ciocolata procesată și dăunătoare sănătății? Adică de ce să adaugi tot felul de mizerii în cacao ca să obții ceva ce este atât de ușor de preparat cu două (2) ingrediente de la mama natură?

Unt de cacao + pudră de cacao = ciocolată. Atât de simplu și e atât de bună! Incomparabil mai bună decât ciocolata din comerț. E plină de gust și atât de fină, ca și cum metri de mătase ți s-ar topi în gură. Știi toate reclamele alea în care se leagă ciocolata de pasiunea carnală, primitivă? Așa e ciocolata asta - freamăt și adulmecare, poftă imensă și satisfacție infinită.

Căutam de ceva vreme cacao raw în Chiang Mai și nu am găseam. Se vinde într-un singur magazin și nu e organică. Așa că am apelat la prietena Oana și a fost suficient de drăguță cât să-mi pună la poștă un colet cu pudră și unt de cacao raw organice. Mi-a strecurat în pachet și un colier făcut de ea - recompensă pentru lăsatul de fumat :-).


Nu cred că-i pot spune rezultatului meu bomboane de ciocolată raw pentru că am încălzit untul de cacao. Dar nici nu e important să-i zic în vreun fel, nu? Important e că sunt bune, foarte bune...am mai spus asta, nu? 

Dacă vrei să faci și tu: încălzește untul de cacao și amestecă-l cu pudră de cacao raw. Cât timp ciocolata e caldă, toarn-o în forme - hărtii de brioșe de la Ikea, sunt unele mici, mici. Atenție, ciocolata asta nu e dulce deloc. Dacă vrei dulceață în ea, scufundă fructe uscate în forme. Eu am pus merișoare și combinația este sublimă! Bagă bomboanele la frigider sau congelator, în funcție de cât de tare te grăbești. De la congelator sunt gata în 20 de minute.

Mulțumesc încă o dată, Oana, pentru cacao și colier. Mulțumesc și Roxanei pentru hărtiile de brioșe de la Ikea.