contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tigaie Cu Cartofi, Varza Si Oua Si O Coincidenta Legata De Malmaison

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Vine si reteta (eu i-as fi zis ceva gen omleto-placinta la tigaie) dar sa va spun intai de Malmaison. Gasiti la link detaliile si cele scrise in articol sunt perfect aedvarate, poate cei mai tineri nu stiu despre torturile comuniste.

Deci care e faza, al batrn, are o problema, am un bun prieten de care v-am mai zis, cu site-ul Gladiatorium, Alex Amarfei. Care, saritor ca intotdeauna s-a bagat sa ma ajute si l-a chemat pe ‘mnealui la clinica sa ii faca nu stiu ce. A venit al batrn consternat, cica, bai, stii unde au astia clinica? In cladirea Malmaison. Si culmea e ca doftorul a vazut pe radiografie o veche fisura de os, ba mai mult, culmea e ca s-ar putea sa ma fi tratat fix in incaperea care mi-a fost celula pe vremuri si unde am capatat respectiva fisura. Nu mai retinea multe, adica oricum pana la locul tortionarii ii ducea (cum zice la linkul pus de mine) cu ochii acoperiti, dar retinea unde a fost buda din celula care acum nu mai exista. Ma gandesc cu groaza cate s-au petrecut acolo, articolul din Jurnalul National e spre final nitel romantat, dar e foarte corect (la cat iubesc eu presa, chiar ma mir).

Ciudate coincidente.

No bun, acum sa revenim la reteta.

Adevarul e ca am sarit din somn chitita sa fac fix asta, cred ca e influenta Okonomiyaki si chef de cartofi cu oua si branza.

Asadar iaca ingredientele: cartofi fierti, oua, varza, ceapa, branza/cascaval, ce aveti pe acolo, grasime pentru uns tigaia.

Bine, eu am zis cartofi fierti, dar ei erau nefierti, asadar se fierb, restul ingredientelor se taie, toaca, maruntesc, dupa caz. Si se amesteca (eu am pus si ceva pui afumat, merge). Cartofii fierti se rad (daca nu vreti sa va radeti si unghiile folositi cu incredere o furculita, ceva, cand ii dati pe razatoare). Totul se omogenizeaza si se pune in tigaia cu (unt am folosit eu) grasime incinsa, la foc foarte mic, sa se patrunda.

Mie cea mai simpla metoda sa intorc omletoaie din astea mi se pare urmatoarea: las sa alunece in capac, pun tigaia pe capac si o rastorn, merge imediat plus ca nu murdaresc farfurii in plus.

Am mai presarat nitel cascaval (grana, ma rog, aia aveam) si am lasat pana s-a rumenit bine.

Taraaaam!

E bine, daca nu muriti de foame, sa o taiati nitel racorita, mie mi se pare una din cele mai bune chastii inventate de visul omului :D Si o haliti dupa plac, cu muraciuni, legume, sosuri, nu ma bag.

Felia mea a avut si niste crusta de Grana, bonusul bucatarului, deh.

Revenind la inceputul articolului, ma gandesc la cei care regreta comunismul, nu mai stiu daca am scris si despre ce batai si ce pateau in inchisorile comuniste detinutii de la Aiud (ca da, genitorul a trecut si pe acolo). Tare as vrea sa ii vad acum in locul lui. Noi sa fim sanatosi, intelepti si sa rororo cu voie buna in continuare.