contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tiramisu Cu Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


 Pentru ultimul desert cu capsuni din aceasta vara, m-am oprit la acest tiramisu absolut delicios, fin si cremos. Un tort apreciat de toti cei care l-au gustat. :) Pana si de Alex, care nu gusta din varianta originala de tiramisu cu blat/piscoturi insiropate cu cafea.

Ingrediente:
-1 pachet mare piscoturi (am folosit Boromir)
-1 cutie mascarpone (prefer Exquisa sau Galbani insa si acesta a fost ff bun)
-400 ml frisca (am folosit Meggle)
-4 galbenusuri de ou
-200 g zahar pudra
-300 g capsuni taiate cubulete 

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, pe baie de aburi pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca in frigider. Mascarpone se bate cu mixerul si se adauga crema de galbenusuri. Separat se bate frisca, apoi se adauga crema cu mascarpone.

Sirop:
-8-10 capsuni
-3 linguri zahar
-250 ml apa
Cu blenderul sau mixerul vertical pasam capsunile, adaugam zaharul si apa si punem pe aragaz sa dea un clocot. Apoi lasam la racit.

Blat:
-3 oua
-3 linguri zahar
-3 linguri faina

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si dupa ce s-a topit, se pun galbenusurile, apoi faina, amestecand usor de sus in jos. Se coace blatul care va forma baza tortului, in forma de tort tapetata cu hartie de copt.

Pe o tava asezam inelul de copt si punem blatul pe care il insiropam . Piscoturile le taiem la un capat astfel incat sa fie drepte.  Piscoturile le trecem doar cu partea alba prin sirop, partea care va fi in interior. Partea cu zahar nu se insiropeaza. Punem jumatate din cantitatea de crema, punem capsunile taiate in sferturi, apoi un strat de piscoturi insiropate de aceasta data pe ambele parti, restul de crema si capsuni. Lasam la frigider 2-3 ore, apoi ornam cu felii de capsuni si stropim cu ciocolata topita.