contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tiramisu Cu Zmeura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Un desert foarte simplu si de efect. Acum ca avem la dispozitie fructe de sezon, gen zmeurici, de ce sa nu le folosim in cat mai multe variante? Abia astept sa mai am cate un ragaz si sa-l folosesc cu spor:)

Ingrediente:
250g gem de zmeura fara seminte
8 linguri lichior de portocale/suc de portocale
500g mascarpone
250ml frisca lichida
1 lingurita esenta de vanilie
28 piscoturi
500g zmeura
Mod de pregatire:
Amestecati gemul cu 6 linguri de lichior pana se omogenizeaza. Daca nu gasiti gem fara seminte, strecurati-l intr-o sita pentru ceai si presati-l cu lingura pana iese un lichid fin.
Amestecati crema de mascarpone cu restul de lichior.
In alt bol dati la mixer frisca lichida, esenta de vanilie si puteti adauga si putin zahar daca vreti mai dulce. Eu nu am pus, pentru ca am folosit frisca Hulala care are indulcitor.
Cu o spatula de silicon, amestecati frisca cu crema de mascarpone pana se omogenizeaza.
Pentru asamblare puteti apela la doua moduri diferite, in functie de gusturi. Prima, intr-o tava cu pereti inalti, de 26x18, puneti jumatate din piscoturi la baza, apoi adaugati jumatate din gem, acoperiti cu jumatate din crema de mascarpone, jumatate din zmeura si repetati procedura cu restul ingredientelor.
Cea de-a doua varianta pe care am ales-o si eu, faceti la fel doar ca de data asta in pahare sau cupe individuale. Acoperiti si dati la rece pentru cel putin 3 ore.
Inainte de servire puteti presa zahar pudra si decora cu frunzulite de menta.