contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tiramisu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Tiramisu  este o prajitura foarte apreciata in familia noastra, o facem si pentru mese festive(atunci aspectul are mare importanta) dar o facem si  pentru un  desert obisnuit si o  facem  asa ca in poza,fara pretentii, direct in vasul ceramic.
Reteta este  simpla: 5 galbenusuri, 500 g  mascarpone, 1/2 l frisca lichida, 2 pachete cu crema de vanilie de la Dr. Oetker, 1 cana zahar, 4 folii de piscoturi, cafea neagra si  cacao .
Se freaca galbenusurile cu zahar ( eu  le pun in blender), se adauga frisca , se bate pina ce se intareste, se adauga mascarpone si la sfirsit se pune praful de vanilie.
Piscoturile se inmoaie in  cafea  neagra (racita)  si se incepe  constructia tortului : pe fundul  vasului intindem un pic de crema, se aseaza apoi piscoturile , se pune un al rind de crema, alte piscoturi si la sfirsit crema.
Peste ultimul strat de crema  se presara cacao cernuta si se da la rece pentru  minim 4 ore.
Este o reteta simpla, fara pretentii si  garantez reusita  tortului pentru oricine il face si  respecta  reteta !

 


Articol recomandat de danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com