contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Toamna, Anotimpul Ce-si Schimba Culoarea în Fiecare Zi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nimeni nu este mai estetic şi mai armonios în alegerea nuanţelor decât natura. Toamna tabloul ce ni se deschide în faţa ochilor în fiecare dimineaţă merită tot frig-ul pe care trebuie să-l îndurăm.
Toamna pentru mine înseamnă şi condimente, foarte multe condimente. Am descoperit că foarte mulţi mici comercianţi au, la piaţ㪠busuioc, coriandru, maghiran, rozmarin, cimbru, mie în schimb îmi place să le cultiv in ghiveci şi să am întotdeauna condimente proaspete. Fiecare condiment poate fi însă uscat, pentru păstrarea lui peste iarnă. Frunzele uscate se mărunţesc şi se pun în borcănaşe speciale. Vă recomand borcănaşele în faţa punguţelor, pentru că astfel condimentele îşi păstrează aroma mai proaspătă mai mult timp. Aveţi grijă la cimbru, am învăţat pe pielea mea că trebuie curăţat bine de crenguţe înainte de a fi pus la borcănaş pe iarnă. Borcănaţele trebuie păstrate într-un loc ferit de lumina soarelui.
Atunci când pregătiţi condimentele pentru iarnă puteţi face singure tot felul de combinaţii. Cimbrul se potriveşte cu rozmarinul şi maghiranul, astfel le combin din start pentru a avea amestecul perfect pentru carnea de miel sau de porc. Vita nu se împacă prea bine cu acest amestec, deoarece nu este recomandat rozmarinul acestui fel de carne. Puteţi să vă faceţi şi voi amestecurile de condimente care vă plac, ţinând minte regula că, cel puţin dacă nu găteşti mancare indiană, e bine sa păstrezi numarul condimentelor folosite în amestec de maxim 3.
Timpul Suplimentul "Femeia" nr. 5