contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocana De Iepure Cu Paste(rabbit Stew&pasta)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


da,printre altele ,ca mde,doar suntem o specie omnivora,maninc si iepure...am mincat dintotdeauna si trebuie sa recunosc ca-mi si place,atit iepurele de cimp cit si cel de crescatorie,asa cum este cazul celui de fata.si nu se poate sa ai la tot pasul carne de iepure si sa nu te dedai la ea,decit daca nu ai gustat-o vreodata sau abstinenta face parte din exercitiile tale mentale obisnuite.ceea ce unei persoane banale ca mine nu i s-a intimplat ,inca...desi nu rareori ma scruteaza gindul ca as putea foarte bine trai numai cu peste si alte vietati marine ca alternativa la celelalte "carnuri", nu sunt pregatita sa iau o astfel de hotarire...oricum,anticii aveau dreptate,"moderatia" e calea de aur si cred ca masura si diversitatea pot constitui un mod de alimentatie echilibrat si in zilele noastre.

ingrediente pentru 4 persoane:
4 picioare de iepure,
1 cutie conserva cu rosii taiate cuburi ,in sos tomat,
3 morcovi,taiati bucati mari,
2 catei de usturoi,taiati felii,
3 cepe medii,tocate marunt,
1 dovlecel,taiat cuburi mici,
3 linguri de ulei de masline,
250 ml de supa de legume sau de carne,
1 lingura cu cimbru uscat,
3 frunze de dafin,
1 ligura cu cepsoara uscata,
1 lingura cu patrunjel verde tocat pentru decor,
optional ardei iute pisat,
sare,piper,dupa gust.
garnitura:paste,200-300 grame,fierte conform instructiunilor de pe pachet.
intr-o tigaie incapatoare incingem uleiul si prajim carnea,sarata si piperata ,pina prinde o crusta aurie.adaugam usturoiul si ceapa,le lasam un minut si pe ele ,sub amestecare,dupa care adaugam supa ,iar cind acest amestec ajunge la temperatura de fierbere adaugam dovlecelul,morcovul,rosiile din conserva,cimbrul si cepsoara.acoperim cu un capac si lasam totul la foc mediu cca 30-40 minute,pina cind carnea este fiarta.adaugam in acest moment si frunzele de dafin,potrivim inca o data de sare si piper si inchidem focul,tocana este gata.
asezam in farfurie pastele,iar deasupra carnea cu sosul rezultat si patrunjel verde tocat .eu am presarat si ardei iute pisat,sa rezistam mai bine la caldurile verii!:)brr,dar deja s-a facut frig iar!:)
enjoy!

Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com