contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocana De Legume Pentru Iarna

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

 


Timp de preparare: aproximativ 3 h
Ingrediente: 2 kg gogosari, 1 kg ardei gras, ½ kg ceapa, 1,1/2 kg rosii, ½ l ulei, 1 kg morcovi, 250 g orez, sare neiodata, piper boabe, foi de dafin, 1 legatura patrunjel verde.
Sfat: daca doriti sa preparati putin mai mult, puteti folosi 3 kg de rosii si 400 g orez.

Mod de preparare: se curata morcovii, se spala se pun la fiert in apa cam 20-25 minute. Intre timp fierbeti orezul cam 10-15 minute, il clatiti cu apa rece, il strecurati, il dati deoparte. Se spala si se curata gogosarii si ardeii de seminte, se dau prin masina sau se taie bucatele mici (eu i-am taiat bucatele). Ceapa se curata, se spala, se razuieste pe razatoarea cu gauri mari. Punem uleiul la incins, adaugam ceapa, lasam la calit la foc mic 30 minute. Adaugam gogosarii si ardeii, rosiile zdrobite cu blenderul, piperul, dafinul, sare, se continua fierberea cam 2 h  pana se inmoaie bine legumele, dar nu uitam sa amestecam mereu sa nu se lipeasca de oala. Adaugam morcovii fierti deja si razuiti, apoi orezul fiert si clatit cu apa rece, patrunjelul verde tocat. Fierbem cam 15 minute, stingem focul si punem tocana in borcane cu capace filetate pe care le-am spalat intre timp si le-am sterilizat in cuptor. Pt siguranta conservei, eu pun borcanele in tava de la aragaz, pun apa calda in tava, apoi cand fierbe apa din tava, las borcanele la cuptor la foc mic timp de 30 minute, dupa care stingem focul la cuptor si lasam borcanele acolo sa se raceasca. A doua zi se depoziteaza in

camara.

Pregatim ingredientele
Calim ceapa.
Adaugam ardeii si gogosarii taiati bucatele
Intre timp razuim morcovii fierti
Adaugam piper boabe, foi de dafin
Tocana inainte de a adauga morcovul si orezul
Se adauga morcovii, orezul, patrunjelul

 

Deja in borcane
Pofta buna!

Articol recomandat de dulcesarat.blogspot.com