contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocana De Pipote Si Inimi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

TOCANA DE PIPOTE SI INIMI, o reteta primita de la Cristina :)
Pentru aceasta reteta ai nevoie de:
- o tavita cu pipote si inimi
- o ceapa mare
- 1 morcov
- 2 ardei capia
- 3 linguri de pasta de tomate
- o lingurita de amidon
- 3 linguri de ulei
- sare, piper, busuioc
- 150-200 ml de apa

In primul rand am spalat pipotele si am curatat bine inimile de sange, dupa care le-am pus la fiert timp de 20 de minute. Noi am taiat inimile in doua pentru a scoate tot sangele, insa daca doriti sa ramana intregi trebuie sa le tineti cateva minute intr-un vas cu apa pentru a elimina sangele si apoi sa le spalati insistent.
Dupa ce pipotele si inimile au fiert, le-am scos intr-un vas. Am tocat apoi ceapa solzi, morcovul l-am dat pe razatoarea fina, iar ardeii i-am taiat cubulete. Am pus trei linguri de ulei intr-o tigaie antiaderenta si am calit legumele timp de 5 minute, dupa care am adaugat pipotele si inimile. Am presarat sare si piper si am mai calit inca 3 minute.
Am amestecat cele 3 linguri de bulion cu 150 ml de apa si am turnat amestecul in tigaie. Se lasa sa fiarba timp de 10 minute, dupa care am adaugat o lingurita de amidon alimentar dizolvat in putina apa pentru a da consistenta sosului. Am lasat tocana de pipote si inimi sa mai fiarba 2-3 minute, dupa am oprit focul si am presarat busuioc.

Pofta buna!

Articol recomandat de fraiche-bistro.blogspot.com