contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocanita De Cartofi Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


E o mancare foarte simpla si usoara, daca vreti, poate fi chiar de post, insa eu de obicei o fac cu sos de smantana.


Am folosit cam 5-6 cartofi mijlocii, cateva ciuperci de padure, de tip champignon, o ceapa, sare, piper, zeama de lamaie, verdeata, ulei, smantana sau bulion.
Mai intai am curatat si spalat ciupercile care erau aduse din padure in acea zi.


Apoi le-am stropit cu putina zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca la fiert.
Am curatat cartofii, i-am taiat in bucati mai marisoare si i-am lasat in apa rece. Am curatat si spalat ceapa, pe care am tocat-o marunt si am pus-o la calit in ulei direct in tigaia in care urma.
Dupa ce a devenit transparenta, am pus cartofii si am adaugat apa sa-i cuprinda peste tot, apoi am lasat la foc mic sa fiarba inabusit. Dupa 15-20 de minute de clocot, am adaugat ciupercile taiate si am lasat in continuare inca 10 minute sa fiarba, in acelasi timp potrivind de sare si piper. Daca mai e nevoie de apa, se mai adauga La urma am inchis focul de la aragaz, am pus o lingura de smantana, am amestecat, si am presarat verdeata tocata pe deasupra. Am pus capacul si am lasat sa se racoreasca mancarea.


Inainte de a servi, am amestecat verdeata in toata mancarea.


In farfurie, am mai adaugat o lingurita de smantana proaspata. Pentru varianta de post se poate adauga putin bulion in loc de smantana, odata cu ciupercile, la fiert.
Pofta buna! :)


Articol recomandat de caietul-cu-retete.blogspot.com