contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocanita De Cartofi Cu Salam

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Deoarece se apropie Pastele si toata lumea este ocupata cu pregatirile, m-am orientat catre mancaruri foarte rapide, care nu trebuie pazite. Asadar pentru astazi am votat o tocanita de cartofi cu salam, deoarece cu afumatura ar fi durat prea mult, in plus am zis ca o vom folosi maine la o varza calita.
Aceasta este o reteta foarte gustoasa pe care am invatat-o de la sotul meu.

Ingrediente pentru doua portii:

  • 3 cartofi mari
  • o ceapa taiata feliute
  • 3 catei usturoi
  • o lingurita praf de boia
  • o lingura bulion
  • o lingura ulei
  • sare
  • piper
  • o foaie de dafin
  • piper macinat
  • cimbru
  • 1/2 cana de vin alb (optional)
  • 150 g salam de vara taiat fasii sau dupa imaginatia fiecaruia

Calim ceapa cu salamul in ulei, adaugam cartofii taiati cuburi mai mari ca deobicei, apa, vin, sare, piper, cimbru, bulion, dafin, boia si o lasam sa fiarba 20 de minute acoperita.

Dupa ce cartofii sunt aproape fierti, adaugam usturoiul presat, sfarmam cu o furculita cativa cartofi pentru a ingrosa consistenta si o mai fierbem acoperita 10 minute.

Nu va ingrijorati daca vi se pare ca are prea mult sos, acesta va fi absorbit imediat de cartofi. Cand tocanita este gata, trebuie mancata imediat, deoarece proaspata si fierbinte este de-a dreptul delicioasa!


Articol recomandat de nonatrif.blogspot.com