contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocanita De Ceapa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Acest fel de mancare il gatea bunica de vreo 2 sau 3 ori pe an. O data atunci cand scotea ceapa din gradina (cam in aceasta perioda de sfarsit de iulie, inceput de august), apoi in posturile premergatoare sarbatorilor. A inceput sa imi placa tocanita de ceapa mult mai tarziu, de 2 sau 3 ori intrun an o gatesc si eu .

Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente: 5-6 cepe, 2-3 rosii, 1 ardei gras mic, sare, piper, patrunjel verde, 150 ml ulei.
Mod de preparare: ceapa se curata, se spala, se taie pestisori. Intro cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa, rosiile taiate felii subtiri, ardeiul taiat bucatele (se curata de samburi). Se fierbe tocana la foc mic, se potriveste de sare si piper, cand ceapa s-a inmuiat se stinge focul, se presara verdeata. Se serveste cu mamaliga si salata de sfecla rosie (aici gasesti reteta), sau castraveti murati la soare.


Go to ImageShack® to Create your own Slideshow



Articol recomandat de dulcesarat.blogspot.com