contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocăniță De Ciuperci Cu Mămăligă…

articol scris de papalaile blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Mulți ani am mâncat ciuperci doar de la conservă până am ajuns la ciuperci proaspete și aici am rămas. Asta s-a întâmplat acum vreo 7 ani. Îmi plac mult ciupercile astea champignon. Îmi plac în general cele mici, cele foarte mici pentru că le las așa în mâncare. Mi se par tare drăguțe :) De data asta n-am avut din cele mici de tot, dar asta nu înseamnă că mâncarea nu a fost grozavă. Lângă tocăniță nu puteam să pun altceva decât mămăligă, eu fiind absolut înnebunită după mă-mă-li-gă!!

Înainte să trec mai departe vă mai spun că rețeta aceasta nu-i întâmplătoare aici, ci am găsit-o în Simona’s World, exact aici. Am primit blogul Simonei în cadrul Provocării secrete organizate de Ama. Am ales rețeta aceasta pentru că îmi era mie foarte simplu s-o fac aici și plus de asta aveam și mălai adus din România ca să facem mămăligă. În paranteză fie spus francezii aștia habar n-au ce-i ăla mălai. Adică ei cred că au pentru că se găsește de cumpărat, dar credeți-mă pe mine nu iese mămăligă din el.

Acestea fiind spuse trec mai departe. Aveam nevoie în rețetă de suc de roșii și eu m-am gândit să-l fac singură. Am luat 2 roșii mari cărora le-am crestat pielița cu un cuțit. Le-am băgat în apă clocotită pentru un minut apoi le-am dezpielițat și le-am tăiat cubulețe.

Am pus într-o cratiță mică pe foc cele două roșii mărunțite cu tot cu zeama lor și cu niște ulei de măsline. Le-am lăsat să fiarbă și când cubulețele s-au mai înmuiat le-am strivit cu ajutorul unei linguri.

În vreo 15 minute am obținut sosul de roșii din borcanul de mai jos. (Sosul de fapt a ieșit un pic mai mult decât ce e în borcan.) Dacă aveam cu ce l-aș fi strecurat și de semințe. N-a fost grav nici așa.

Cât s-a făcut sosul m-am ocupat de restul ingredientelor. Am tăiat 2 cepe mici, 1 căpățână de usturoi, o legătură destul de mare de pătrunjel și desigur vedetele de azi, 1 kg de ciuperci.

Am pus pe foc potrivit, mai degrabă mic decât mare, într-o cratiță mai mare ulei de măsline și ceapa tăiată mărunt. Am pus capacul și am lăsat-o acolo până s-a înmuiat.

Am adăugat apoi ciupercile tăiate feliuțe și am amestecat.

După vreo 15 minute deja se micșoraseră și își lăsaseră zeama. Atunci am dat focul mare să mai scadă.

După încă vreo 5 minute am adăugat sosul de roșii, usturoiul mărunțit și piper proaspăt măcinat.

Am lăsat-o să scadă destul de mult. Când mi s-a părut gata am oprit focul (vorba vine, că de fapt am plită electrică aici) și am adăugat mare parte din pătrunjelul tocat.

Mămăliga am făcut-o mai la început. Am pus un litru de apă și niște sare într-o oală pe foc. Când a început să fiarbă am adăugat în ploaie mălaiul (normal că nu în ploaia de afară, ci în oală). Am folosit o cană și jumătate de mălai. Am amestecat bine, nu s-au făcut cocoloașe. Am fiert mămăliga 15 minute, apoi am așezat o parte din ea în două boluri. Am lăsat-o la răcit și când a fost gata tocănița am răsturnat-o pe farfurie.

Dacă mă întrebați pe mine a avut două defecte. A fost cam puțină și mergea și mai mult usturoi :D În rest a fost bună! Parol!

E o mâncare tare bună și merge de minune și în post!

Related posts:

  1. Tarta cu praz si ciuperci…
  2. Mini tarte cu creveți și sos de usturoi (1)…
  3. Mazare cu morcovi si ciuperci…