contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocăniţă De Iepure

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:
500 gr carne de iepure, o ceapă mare, 2-3 căţei de usturoi, o linguriţă de boia dulce, sare, piper măcinat, piper boabe, 3 frunze de dafin, cimbru, tarhon, busuioc, puţin oţet, 6 linguri de ulei.


Mod de preparare:
Se porţionează carnea de iepure, se spală şi se pune la marinat într-un amestec format din: apă, o lingură de oţet, 2 linguri de ulei, 2 foi de dafin mărunţite, câteva boabe de piper, puţin tarhon, cimbru şi busuioc şi se lasă la marinat, acoperit, în frigider, timp de câteva ore sau peste noapte.
Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt.
Usturoiul se spală, se şterge şi se taie rondele.
Într-o cratiţă se pune restul de ulei la încins, se pun ceapa, usturoiul şi se lasă la călit, la foc mic, amestecând din când în când, până se înmoaie.
Se presară boia, se amestecă şi
se pun bucăţile de carne scoase din marinată. Se lasă puţin la prăjit, amestecând,
apoi se toarnă apă cât să acopere carnea, se condimentează cu restul foilor de dafin, piperul boabe, cimbru, busuioc, tarhon şi se lasă la foc potrivit, sub capac, până carnea este fiartă. Se presară sare după gust, se amestecă şi se mai lasă 5-6 minute pe foc.
Se serveşte caldă, ca atare sau cu garnitură de orez.
Poftă bună!

Articol recomandat de reteteilustrate.blogspot.com