contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocanita De Legume - Asian Style - 100% Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Luasem din Real 2 pungi cu legume pentru wok fix cu gandul sa fac ceva la wok.Si inainte sa purced, m-am apucat sa ma documentez pe net, si am inteles ca n-ar fi totusi indicat sa folosesc legume congelate ca nu mai obtin textura aia crocanta care defineste wokul..Ma rog, eu totusi le aveam asa ca ceva-ceva tot trebuia sa fac cu ele, si cum mai facusem ceva de genul asta cu lapte de cocos si fusese un succes, am zis sa recreez.Si iata ce a iesit ;) !
Tocanita de legume - asian style - 100% post
Ingrediente pt 4 portii:
*2 pungi mix pt wok (vedeti mai jos de care am folosit)
*1 dovlecel, spalat, si taiat cubulete (cu tot cu coaja)
*1 cutie de 400g lapte de cocos
*2-3 cm ghimbir ras
*3 catei de usturoi
*1 ceapa
*1 lingura de ulei
*o lingurita pasta green curry ( Mega Image sau orice alt supermarket)
*1 lingurita turmeric
*1/2 lingurita scortisoara
*1 lingurita seminte de coriandru rasnite
*orez simplu pentru servit ( orez fiert in apa cu sare) - optional
Preparare (20 min):
1.Se pune o cratita  pe foc impreuna cu o lingura de ulei.Cand s-a incins uleiul, se adauga ghimbirul, condimentele, pasta green curry, ceapa si usturoiul si se lasa se se caleasca (~5-7 minute) si sa se elibereze mirosurile acelea incredibile.
2.Se adauga legumele congelate (pe ale mele scria ca se fac in 6-8 minute, eu recunosc ca le-am lasat mai mult, vreo 10-12, dar aveau textura ok: unele crocante - lotus si ce mai era pe acolo, altele, precum morcovul, moi si dulci) impreuna cu laptele de cocos.Se adauga sare dupa gust.In ultimele 5 minute se adauga si bucatelele de dovlecel (eu l-am spalat bine, si l-am taiat in bucatele fara sa-i scot miezul).
3.Pentru garnitura am folosit cam jumatate de cana de orez de care aveam (ar trebui cu bob lung) , spalat bine (sa scoatem amidonul si sa nu fie prea lipicios), pus in o cana si jumate de apa ( 1 parte orez, 3 parti apa) si un praf de sare, totul pus la foc mediu. Mai verifici din cand in cand iar daca nu e suficient de fiert, mai adaugi un strop de apa.
Enjoy!

Legume pentru Wok  Lotus & Chinese mushrooms + Water chestnuts &  Baby corn