contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocanita De Miel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


  DSCF2724

O reteta delicioasa, traditional romaneasca  pe care am invatat-o de la soacra, familia lui iubi consuma destul de des  carne de manzat sau miel, la ai mei mancam cu preponderenta pui si porc  (miel mai mult de Pasti) si acum mananc mult pui, dar imi place foarte mult si manzatul, de miel nu mai vorbesc, il savurez intotdeauna cu mare placere. Stiu ca nu tuturor le place carnea de miel dar aceasta tocana poate fi gatita la fel de bine cu carne de vitel sau cu carne de porc. Mie imi place sa fac diferenta intre  ele  prin verdeturile si condimentele pe care le folosesc,

tinanad cont de sugestia lui Radu Anton Roman: la  carnea de miel pun busuioc sau rozmarin si usturoi, la carnea de porc incerc ienibaharul, coriandrul, piperul, cimbrul sau tarhonul iar  daca am ales manzatul, incerc cu piper, marar sau patrunjel. Sa ne apucam de treaba, avem nevoie de: 


  • carne  taiata cuburi (sa nu fie bucati mari)

  • 2 cepe taiate marunt

  • 2 morcovi

  • 1 patrunjel

  • un pahar de vin

  • 2-3 catei de usturoi

  • un strop de bulion

  • foi de dafin, verdeturi (de data asta rozmarin uscat)
Curatam ceapa, o spalam, o taiem marunt, curatam morcovii si patrunjelul, le  spalam, le taiem felii cat mai subtiri si turnam toate aceste legume la calit intr-o cratita cu ulei incins. Mestecam sa nu se arda pana ceapa se inmoaie. Adaugam carnea  si lasam sa se friga mestecand des sa nu se arda. Dupa cinci minute adaugam vinul si-l lasam la fiert alte cinci minute cand turnam si apa calduta dupa care lasam sa  fiarba pana cand carnea devine moale. Ca sa nu se arda, din cand in cand mai turnam apa calduta. Cand e aproape gata, trecem la asezonatul tocanitei, sare, piper, o foaie de dafin, verdeturile. Cu cinci minute inainte de a stinge focul, zdrobim usturoiul si-l punem in oala plus o lingura de bulion  care da o usoara nota dulceaga. Mai  putem adauhga niste verdeturi a caror aroma se va simti mai puternic.
O putem manca alturi de o garnitura de piure de cartofi. Eu, neavand voie cartofi (dietaaaaaaaaaaaaaaa!), am mancat broccoli. Foarte buna este si alaturi de o bucata de mamaliguta   chiar si rece.


Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com