Tocanita De Miel
Sursa Tocanita de miel
articol scris de thegreenfoot.blogspo blog thegreenfoot.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu intentionasem sa gatesc traditional de Pastele acesta. Ne-am hotarit insa brusc, cu doua minute inainte sa inchida turcii pravalia, sa luam niste coaste de miel si sa facem o tocana... sa fie acolo un pic, doar asa de gust.
Si daca tot urma sa avem miel pe masa, de ce sa nu avem si niste oua rosii? Am curatat rapid doua cepe rosii, am fiert cojile in apa si am adaugat cateva oua maro si albe in apa. De test, ca nu am inrosit niciodata oua. Pana acum :)
Rezultatul? O tocanita de miel de-men-ti-a-la - m-am lins pe dejte, pe cuvant; oua maro inchis spre rosu (din ouale maro), si oua maro deschis - parca proaspat ouate de doamna gaina (din alea albe).
Buna treaba!
Ingrediente:
- 800g coaste de miel
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 legatura patrunjel
- 3 catei de usturoi
- amestec de condimente pentru miel (usturoi, ghimbir, curcuma, fenicul, coriandru, chimen, cardamon, boia dulce, chilli, menta)
- 2 frunze de dafin
- sare, piper
- ulei
Ceapa se toaca marunt, cateii de usturoi (doar doi!) se taie felii, morcovul rondele.
Se incinge putin ulei si se adauga coastele de miel, ceapa, usturoiul felii si morcovul. Se prajeste la foc iute pana cand carnea de miel se albeste. Atunci se da focul incet, se adauga doua lingurite din mixul de condimente, foile de dafin, o lingurita de sare, cateva boabe de piper si se toarna apa cat sa acopere coastele. Se fierbe la foc mic, acoperit, 1-2-3 ore - pana cand carnea incepe sa se desprinda de pe oase (se mai adauga apa daca este necesar).
La final se adauga frunzele de patrunjel tocate marunt si un catel de usturoi dat pa razatoarea mica. Se lasa tocana sa se odihneasca vreo 10-15 minute sa se imbine gusturile.
Gata cu vorbaria! La masaaaa!
Pofta buna!
Si un pont: aruncati un ochi aici daca nu stiti ce sa faceti cu ouale rosii ramase de la Paste.