contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocanita De Naut La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Chickpeas with fresh tomatoes sauce

Reteta aceasta face parte din acea categorie de retete transmise prin viu grai, de la o persoana la alta. Reteta de baza, gatita pe focul aragazului, am aflat-o de la o prietena iar cea de fata este o imbunatatire, gratie contributiei surorii mele. Eu am incercat ambele variante si am ramas la varianta aceasta deoarece mi se pare mai aromata.

Dintre toate leguminoasele nautul si fasolea imi plac cel mai mult. Pot manca naut sub orice forma: crud (inmuiat in prealabil 24 ore), fiert, in supe, in droburi, in tocanite, in hummus, in falafel, copt si lista poate continua… Ceea ce imi place la aceasta mancare este faptul ca desi foloseste ingrediente banale, acestea dau o savoare incredibila! Si mai ales acum, pe timp de vara, cand gasim rosii de gradina, moi si dulci care fac un sos grozav!

Chickpeas with fresh tomato sauce

Tocanita de naut la cuptor

  • 1  1/2 cana naut inmuiat cu o seara inainte
  • 1 ceapa medie tocata marunt
  • 2 morcovi mici sau 1 morcov mare, razuit
  • 1 ardei kapia mic, taiat cubulete
  • 3 rosii mari, curate de pielite si taiate cubulete
  • 2-3 catei de usturoi pisati
  • patrunjel proaspat taiat marunt
  • sare
  • ulei
  • apa
  1. Nautul se scurge de apa in care a stat peste noapte si se pune intr-o oala la fiert cu apa multa. Dupa aproximativ o ora acesta e fiert. Scurgeti-l de apa si lasati-l in sita.
  2. Se incalzeste cuptorul la foc potrivit (180 grade).
  3. Ceapa, morcovul si ardeiul se pun la calit in apa cu ulei. Se calesc 2-3 minute pana se inmoaie.
  4. Se adauga rosiile si se mai fierbe 5 minute, pana cand scade din apa.
  5. Se adauga nautul si se lasa sa dea 2-3 clocote.
  6. Se stinge focul si se adauga usturoiul, sarea si patrunjelul.
  7. Compozitia se toarna intr-o tava adanca si se da la cuptor pentru 40-45 minute sau pana cand apa scade si ramane doar nautul cu sos gros.
  8. Se serveste atat cald cat si rece.

Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com