contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocanita De Porc Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O mancarica delicioasa, facuta cu dragoste si rabdare, cu o aroma deosebita data si de vasul in care se fierbe, la foc mic, vreme de cateva ceasuri bune !
Timp de pregatire: 150’
Ingrediente:
500g bucati carne de porc
500g ciuperci proaspete
2 cepe mari
1 ardei kapia rosu
1 morcov
6 catei de usturoi
100ml  pasata de rosii
8-10 rosii sherry
1 legatura Frunze patrunjel
1 lingura ulei
Sare
Piper
Cartofi fierti in coaja pt servit
Mod de preparare:
Curatam ceapa, morcovul si usturoiul si le spalam. Spalam si bucatile de carne, ciupercile si ardeiul. Tocam ceapa, maruntim ardeiul si le calim in ulei, cam 5 minute la foc mic. Intre timp dam morcovul pe razatoarea mica. Adaugam peste ceapa, bucatile de carne si morcovul ras si asezonam. Le lasam la calit, amestecand din cand in cand, cam 10’, pana-si schimba culoarea. Intre timp taiem ciupercile si usturoil in felii.
In vasul de lut pregatit din timp, punem ciupercile  jumatate din usturoi, deasupra rasturnam tocanita, iar deasupra restul de usturoi. Adaugam pasta de rosii, cateva Frunze tocate te patrunjel si rosiile sherryene. Punem capacul si dam la cuptor pentru 60’, apoi dam jos capacul si lasam in continuare inca 60’, pana carnea este bine patrunsa si sosul este aproape in intregime evaporat.
Intre timp, curatam cartofii fierti si raciti, de coaja, ii taiem in jumatate si cu lingurita sau ustensila speciala, ii scobim.
Servim tocanita in doua moduri: pusa in cartofi, cu frunze de patrunjel presarate deasupra si felii de gogosar murat si/sau deasupra bucatelelor de cartofi (rezultate dupa scobire) si la fel cu felii de gogosar murat.
Pofta buna!