contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocanita De Pui Cu Cimbru (chicken Stew With Thyme )

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




trebuie sa va spun ca am avut mari dileme cu titlul acestei postari.si asta din cauza faptului ca urasc cuvintul tocanita,din toate strafundurile mele ,desi mincarea denumita astfel e destul de savuroasa.e suficient sa ma gindesc la tocanita cu cartofi a bunicii mele,cu cartofii taiati pe lung,mereu intregi si nesfarimati ,plutind in sos cu mirosuri de vara,servita cu cei mai buni castraveciori murati din lume si salivarele ( cit si amintirile-mi) o iau razna! iar eu ,din cauza sunetelor componente evit mereu sa prepar tot ce poarta acest nume.oare de ce?caci in ciuda aparentelor,el suna destul de prietenos...nu-i asa?
azi am incercat sa-mi depasesc aceste limite ,determinata fiind de un rasarit de soare frumos,un aer matinal inmiresmat si o liniste provinciala presarata doar de ciripitul pasarelelor care au stirnit "in forul meu interior" acele vibratii ale bucuriei de a exista,stare de care uitam ades ,angrenati intr-un cotidian de cele mai multe ori plin de rutina si cenusiu...
si peste toate acestea ,la coltul strazii ,o bunicuta cu buchete de cimbru in floare.
mireasma lui imi place atit de mult,incit am poposit acasa cu un buchet generos pe care l-am asezat la loc de cinste intr-o vaza...nu peste multa vreme el s-a imputinat,aroma lui trebuindu-mi in acest prinz preparat one-pot.reteta este inspirata de good-food,unde se intimpla sa fie cu busuioc...
ingrediente:
1 pui ,portionat,
10 cartofi medii,taiati in 4,
3-4 gogosari,taiati tot in felii mari,
1 ardei verde,
1 buchet generos de cimbru verde,
150 ml de vin alb,
cca 200 ml supa de pui,legume sau echivalentul in apa fierbinte,
sare ,piper,citeva linguri de faina,citeva liguri de ulei de masline.
carnea o dam prin faina ,scuturam surplusul si o punem in uleiul incins pina cind se aureste.in acest moment,adaugam cartofii,gogosarii,lasam pe foc cca 2 minute,saram piperam,
adaugam vinul alb si supa,aducem la fierbere ,micsoram focul si fierbem sub capac cca 20-25 minute,pina cind carnea este patrunsa ,adaugam cimbrul(desfacem frunzulitele de pe tulpina ) si mai fierbem 2 minute,suntem gata ,plutim deja in miresme taaare imbietoare!servim cald...si parca numele mincarii nu-mi mai pare atit de urit...
enjoy!


Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com