contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocanita De Pui Cu Praz

articol scris de cegatesc blog cegatesc.eu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu am mai facut cam de multisor o tocanita, si chiar daca nu e mancarea cea mai indicata pentru mine cel putin, am hotarat sa o fac, inlocuind insa ceapa cu prazul. Buna alegere!

DSC_0032

Ingrediente:

5 pulpite superioare de pui, 3-4 linguri de ulei, partea alba de la 2 bucati de praz, sare, piper, 1/2 lingurita de cimbru, o foaie de dafin, 1 lingurita de boia dulce, verdeata pentru ornat, 3 catei de usturoi pisati.

Cum se face:

0. Spalati bucatile de praz si taiati-le feliute subtiri, spalati si curatati pulpitele

DSC_0679

1. Intr-o  craticioara cu fundul gros (eu prefer o craticioara din fonta), incalziti uleiul si prajiti pulpitele pe amandoua partile, pana incep sa se rumeneasca

DSC_0680

2. Scoateti pulpitele pe o farfurie si puneti prazul in cratita, calindu-l pana se inmoaie bine

DSC_0681

3. Adaugati pulpitele inapoi in tigaie, sarati, adaugati condimentele (mai putin boiaua) si acoperiti cu apa. Puneti capacul si lasati sa fiarba cam 30 de minute

DSC_0685

4. Adaugati boiaua, mai puneti apa daca mai e nevoie, si usturoiul pisat. Mai lasati sa fiarba cam 10 minute

DSC_0687

5. Si e gata!

DSC_0026

Merge de minune cu mamaliguta, piure de cartofi. In mod normal se pun si rosii sau suc de tomate si iese o nebunie. Cum al mine rosiile au intrat pe lista neagra o perioada (sper), am renuntat la ele, iar rezultatul a fost la fel de delicios. Totusi este un fel de mancare ce te poate duce usor in pacat prin consumul de paine asociat lui :) Asa ca ramane in continuare la stadiul de mancare facuta ocazional.


Articol recomandat de cegatesc.eu