contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tocanita Din Carne De Vita

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



   Aceasta este prima mea incercare de a prepara carnea de vita :). Am avut mari emotii, dar a iesit foarte bine. Nu am ales o reteta sofisticata, ci una simpla, asa pentru incepatori in domeniu :P. Ne-a placut foarte mult si sper sa va placa si voua :)
 
Ingrediente:

600 g carne de vita
2 cepe
1 morcov
1 ardei rosu
1 cescuta mazare
2 ciuperci
3 cartofi
300 g rosi pasate
sare,piper
patrunjel
3-4 catie usturoi
1 foaie de dafin
400 ml supa/apa
3-4 linguri ulei

Mod de preparare:

   Carnea se taie cubulete, se spala si se pune la marinat impreuna cu 1 lingura ulei, sare, piper si un catel de usturoi zdrobit; se lasa 15 minute la frigider.

   Ceapa se taie julien, ardeiul bastonase, morcovul rondele, cartofii cubulete si ciupercile felii. Intr-o tigaie se pn 2-3 linguri ulei si se rumeste carnea putin, apoi se scoate pe o farfurie. Intr-o cratita se pune putin ulei si se calesc legumele (ceapa, morcovul, ardeiul si ciupercile), apoi se adauga carnea, foaia de dafin si supa/apa.

   Se fierbe pe foc mic timp de 1-1.5 ore, apoi se adauga mazarea si cartofii; in momentul in care cartofii sunt gata, se adauga rosiile pasate si condimentele. E mai tine pe foc 10-15 minute pana scade sosul.