contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tochitură Moldovenească

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am avut prieteni la masa si ieri am cumparat fleicuta de porc sa o fac la ceaun ,dar apoi m-am gandit ca tot am fleicuta ,noi moldoveni ....sa fac o tochitura ,am scos din congelator o punga de cas ca si proaspat sarat (pus anul trecut prin iulie),oua de la tara abia adusesem erau proaspete de pe cuibar , mamaliguta nu e greu de facut si m-am pus pe treaba ;fleicuta am portionat-o ,am condimentat-o cu condimente pt. porc ,am adaugat 2 linguri de mustar si un pahar de vin rosu lasand-o la bait vreo 4 ore .Cand musafirii au venit am incalzit bine ceaunul ,am pus carnea cu 1 cana de apa si am lasat-o sa fiarba in voie ,intere timp am dat prin zazatoarea mare casul , am pregatit platourile ,am scos de la borcan castraveti in otet si i-am taiat rondele .Carnea fiind gata am pus de mamaliguta ,am facut ouale ochi fiecare cum au vrut ,mai moi sau mai tari am pregatit platourile cu o portie de mamaliga ,1 ou ,cas ras, portie de carne de la ceaun .
Nu va pot spune cum a iesit dar oricum te lingi pe degete iar totul s-a completat cu un pahar de vin rosu .Se merita.............
POFTA BUNA!




Articol recomandat de liligospodini.blogspot.com