contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tochitura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Am denumit-o simplu, Tochitura. Fiecare zona a tarii isi are propia reteta traditionala. Reteta aceasta il are ca autor pe sotul meu si cum e de asteptat, seamana mult cu tochitura din Ardeal. Este foarte gustoasa.

Ingrediente :
* 300 gr pulpa de porc      * 200 gr carnati cabanos
* 100 gr ficatei de pui       * 200 ciuperci feliate
* 2 cepe      * 2 rosii       *150 ml suc de rosii
* 2 catei de usturoi        * ulei
* cimbru      * rozmarin      * boia de ardei
* 3-4 oua      * 150 gr branza de oaie
* sare      *piper     * mamaliga

 


Preparare :
Se taie pulpa de porc si ficateii in cubulete, iar carnatii cabanos in rondele. Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajesc intai, bucatile de carne, care se sareaza si se pipereaza. Se scoate carnea si se rumenesc apoi ficatei taiati in cubulete, adaugand ulei daca mai este nevoie. Se scot deoparte si se adauga si cabanosul. Ciupercile se curata si se spala, apoi se taie marunt, ceapa se taie in cuburi mici si se calesc impreuna in uleiul in care s-a prajit carnea, ficatul si cabanosul, timp de 5 minute. Apoi se adauga rosiile decojite si taiate cubulete, sucul de rosii si se inabusa la foc mic. Se adauga si usturoiul tocat, dupa care se pune inapoi carnea, ficatul si carnati.


Se adauga cimbru, rozmarinul si boia de ardei dupa gust si se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna. Boiaua nu se adauga mai devreme ca amareste. Eu am mai adaugat si o lingurita de mustar, care fragezeste carnea. Separat se pregateste o mamaliga.
Pe un platou se serveste tochitura impreuna cu mamaliga, cu un ou ochi deasupra si cu branza. Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com