contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Amandina

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

INGREDIENTE:
Blat:
7 oua, 14 linguri zahar, 3 linguri apa, 3 linguri ulei,
2 linguri cacao, 8 linguri faina, 1 praf de copt, esenta de vanilie.
Crema:
300 g unt, 200 g zahar pudra, 3 galbenusuri,
3-4 linguri cacao, esenta de rom.
Sirop:
200 ml apa, 100 g zahar, 1 cappuccino cu rom, esenta de rom.
Glazura:
150 g ciocolata cu lapte, 100 g unt, 2 linguri frisca lichida.
Crema decor:
100 g ciocolata neagra, 300 ml frisca lichida.
PREPARARE:
Blat: (diametru tava – 29 cm)
Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apa, uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
Crema:
Se mixeaza untul cu zaharul, apoi cu galbenusurile, adaugate pe rand si mixand dupa fiecare. Se adauga cacaoa si esenta de rom. Se continua mixarea pana cand se obtine o crema spumoasa.
Sirop:
Se pun pe foc apa si zaharul, se adauga praful de cappuccino si esenta de rom. Se da un clocot, apoi se lasa sa se raceasca.
Glazura:
Ciocolata, untul si frisca, se pun pe foc si se lasa pana se topesc toate si compozitia se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, pana ajunge la temperatura camerei.
Decorul:
Se incalzesc 100 ml frisca lichida, se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se dizolva. Se lasa la rece 2-3 ore. Se adauga apoi si restul cantitatii de frisca si se mixeaza pana isi dubleaza volumul.
Asamblarea:
Blatul se insiropeaza si se umple cu crema de unt. Se toarna deasupra glazura si se da tortul la rece. Cand glazura s-a intarit, se decoreaza cu crema, dupa imaginatia proprie. Se pot folosi si romburi din ciocolata.