contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Amandina

articol scris de adellaida blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente pentru blat: 6 oua, 200 g zahar, 30 ml apa, 30 ml ulei, 20 g cacao, 8 linguri de faina.
Preparam blatul in felul urmator:
Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul in ploaie si batem ca la bezele pana se intareste.
Dupa ce adaugam apa putin cate putin, adaugam si galbenusurile frecate cu uleiul si amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Adaugam si faina amestecata cu cacao.
Mixam in continuare. Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, pe fundul careia punem harie de copt. Setam cuptorul la 30 minute la 180 grade, si in ultimele 5 minute ridicam temperatura la 190 grade.
Ingrediente pentru sirop: 200 ml apa, 75 g zahar, 1 plic de capucino de ciocolata.
Se pun la fiert toate ingredientele dupa care se lasa sa se raceasca.
Ingredinete pentru crema: 3 galbenusuri, 150 g zahar pudra, 250 g unt, 3 linguri cacao.
Untul partial topit se bate cu miixerul pana devine spuma, se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se dizolva zaharul, apoi se adauga galbenusurile si cacaoa si se mixeaza inca 1 minut.
Se taie blatul in 2 si se insiropeaza doar cel de jos, se pune crema peste, apoi se pune si cealalta parte de blat care nu se insiropeaza pentru a evita sa se inmoaie. In felul acesta glazura iese frumoasa si nu se umfla.
Ingrediente pentru glazura: 1 + 1/2 linguri de apa, 4 linguri de zahar, 2 linguri de cacao, 50 g unt.
Apa, zaharul si cacaoa se pun pe foc sa se topeasca cca 1 minut, apoi se da de pe foc si se adauga untul, amestecand pana se dizolva, se lasa sa se raceasca, dupa care se pune pe tort.
Frunzele de ciocolata: cateva frunze, 1/2 ciocolata amaruie Novatini.
Se topeste ciocolata la cuptorul cu microunde cca 1:30 min dupa care cu o pensula se ung pe dos frunzele, se lasa la racit si se mai ung cu un strat dupa aceea ca sa fie ciocolata mai groasa sa nu se rupa. Dupa ce s-au racit se desfac cu grija frunzele.
Iata frunza mea...
Diferite forme.
Imi pare rau ca nu am o fotografie cu o bucata de tort. Tortul l-am facut cadou unui drag prieten si nu am sectiune pentru ca nu am gustat din el. Pot sa spun numai ca frunzele au iesit delicioase pentru ca sa rupt una si am mancat-o eu.... Oricum mi sa spus ca a iesit foarte bun tortul. Ma bucur pentru ca aveam emotii.

Articol recomandat de lily-musat.blogspot.com