contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort “ananas” Fals

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Reteta  Tortului   Ananas fals

Ingrediente pentru tort ananas

- 300—400 g biscuiti sau pandispan,
-100 g visine din visinata, curatate de sîmburi si apoi cîntarite,
- 100—200 g zahar,
- 50—100 ml rom,
- 30—50 g cacao,
- 200 g rahat rosu si verde,
- 150 g nuci, o lingura cu vîrf gem din coji de portocale sau marmelada de caise.

Glazura alba: un albus mare, 140 g zahar pudra, 15 ml zeama de lamîie, rom.
Prepararea tortului  ananas
Se prepara din resturi de prajituri uscate sau biscuiti care se zdrc cu muchia batatorului de carne, în bucati mai mari (cca 1 cm3). Nucile se prajesc 10 minute în tava, la cuptor, cu usa cuptorului deschisa, amestecul de 2—3 ori în acest timp, ca sa nu se rumeneasca, ci numai sa capete bun; se freaca între palme ca sa se îndeparteze cojile uscate, apoi 1/3 din se taie în felii mai groase, iar restul se trece prin masina.
Rahatul se taie bucatele de cea 1 cm3, în nuca macinata, ca sa nu se lipeasca unele de a într-un lighenas, se pune apa sa fiarba cu zaharul, 2—3 clocote; dupa c luat de pe foc, se pune cacaua, neaparat cernuta, gemul de portocale marmelada de caise, zaharul vanilat si romul. Biscuitii se amesteca cu n taiate, cu cele macinate si cu visinele.
Toate se adauga în compozitia lighenas, se amesteca cu furculita numai prin rasturnare, ca sa se omogeni fara sa se preseze (sa ramîna întregi).

Compozitia se pune pe un platou de tort, în gramada cît mai înalta; ] ea se asaza o foaie de nailon mai subtire care se preseaza bine cu an mîini, ca sa se lipeasca toate componentele intre ele, pâna cînd capa; forma de semisfera, putin tuguiata; apoi, se ridica nailonul.
Se lasa se usuce pîna a doua zi, apoi se unge (cu cutitul) cu glazura alba (v. „Glazuri ) pe toata suprafata si, din distanta în distanta, la cea 3—4 cm, se scot cic cu vîrful unei lingurite, imitînd frunzele de ananas. Se lasa sa se usuc bucatarie pîna a doua zi, apoi se pune pe fiecare frunza cîte o bucatic; jeleu rosu sau cîte o bomboana mica rosie, pentru a imita ananasul.



Articol recomandat de retete-prajituri.net