contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Aniversar Cu Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dragi prieteni , ieri am implinit o frumoasa varsta...iar acest tort l-am pregatit special pentru acest eveniment.

Va invit sa serviti virtual si sa va convinge-ti si voi, de gustul racoritor, aromat si minunat al deliciosului preparat J.'
Timp de pregatire: 200'
Ingrediente:
Blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
1 lingurita extract vanilie
Crema:
250 ml iaurt de capsuni
1 plic crema de lamaie Dr.Oetker
250 ml lapte
3 linguri (cu varf) de zahar praf
400 gr capsuni
1 plic gelatina
Insiropat blat-ul:
50ml sirop de menta
2 linguri apa
Ornat:
200 g capsuni
200ml frisca lichida
Frunze de menta proaspata

Mod de preparare:
Incepem cu blatul; separam albusele de galbenuse. Batem albusurile tare cu zaharul, adaugam galbenusurile pe rand, esenta si la final, faina. Amestecam usor cu o spatula de jos in sus, pana se incorporeaza toata faina, apoi turnam amestec-ul intr-o forma de tort tapetata si cu pereti detasabili.
Coacem 25’ la foc moderat, dupa care-l scoatem din forma si-l lasam la racit pe un gratar.
Pt crema;pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic. Spalam si taiem cubulete capsunile. Punem intr-un bol laptele rece, praful de lamaie, zaharul si batem bine pana optinem o crema ferma. Adaugam iaurtul, apoi gelatina in fir, si la final fructele taiate. Amestecam crema cu grija sa nu strivim bucatelele de fructele. Dam crema la o parte.
Tapetam o forma de tort, (putin mai mare decat ce-a in care am copt blatul) cu folie alimentara si asezam blatul racit. Amestecam siropul de menta cu apa si cu o lingura insiropam bine blatul.
Turnam deasupra crema, nivelam, acoperim cu folie si dam la rece pentru cel putin 2h, (eu l-am lasat de seara pana dimineata).
Pt ornat; batem frisca, spalam fructele si frunzulitele proaspete de menta si ornam fiecare dupa placere, imaginatie si sarbatoare J.

Pofta buna !