contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Barbie

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


La multi ani,Andrada!!!!!!!
 Azi e o zi speciala, Andrada implineste 7 ani!La multi ani,iubirea noastra:X
Si cum este de asteptat pentru un asemenea eveniment,ne-am gandit, am cautat, ne-am tot schimbat planurile si in final ne-am decis pentru un tort Barbie.
Este primul meu tort Barbie, asa ca va rog sa fiti intelegatori cu mine(la decor mai trebuie sa exersez,dar nu ma las....),important este ca am primit nota maxima din partea sarbatoritei si a invitatilor:)


Ingrediente pentru blat:
am folosit 3 blaturi, pentru blatul cel mare(baza) avem nevoie de:
9 oua
18 linguri zahar
18 linguri faina
2 plic zahar vanilat
2 praf de copt
12-14 linguri apa
un praf de sare


Pentru cel mijlociu si cel de-al treilea(cel mai mic) am folosit aceleasi ingrediente si cantitate, ca pentru primul blat, doar ca  le-am repartizat in doua forme diterite ca marime( mijlocie si mai mica).   Cantitatea finala a fost de 18 oua,36 linguri zahar,36 linguri faina..........


Pentru crema:
4 plicuri budinci de vanilie
1 pachet unt
1 pachet de fructe de padure congelate
zahar vanilat
1,2l lapte
12 linguri zahar


Pentru decor:
500ml frisca HuLa La
3 linguri zahar
ornamente sidefate
cuvertura banuti albi


Mod de preparare:


 Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa.Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat (cate 2 linguri)apa amestecand continuu.Cand am terminat adaugam faina dar sa nu fie lingurile incarcate de faina,ci mai degraba rase. Separat mixam albusurile cu 3 linguri de zahar(le luam din cele 12 linguri). Cand este gata se toarna peste compozitie si se amesteca incet cu o lingura de lemn.
Compozitia se aseaza intr-o forma unsa si se niveleaza; se coace in cuptorul incins la 180 grade cam 30-40 min. Se scoate si se lasa sa se raceasca.Se scoate blatul din forma si se taie in doua.
Acesta este primul blat(cel mai mare).

Pentru celelalte doua folosim aceeasi cantitate , insa le repartizam in doua forme mai mici.Cele doua forme se pot pune o data in cuptor pentru copt.Dupa ce se racesc, taiem blaturile in doua si cu o forma rotunda, in mijlocul blaturilor facem o gaura pentru papusa. Dupa ce terminam aceasta operatie, insiropam blaturile(eu le-am insiropat cu sucul de la compot) nu am vrut sa iasa prea dulce blatul.




Pentru crema, fierbem praful de  budinca cu cele 12 ling. zahar si   cu laptele. Dupa ce se raceste  amestecam budinca cu untul( la temperatura camerei).
Si incepem sa repartizam crema de budinca pe blaturile insiropate, adaugand si fructe de padure.Cand am terminat cu primul blat,punem pe cel de-al doilea si ungem cu crema de budinca plus fructele de padure si tot asa pana asezam ultimul blat.
 
Pentru ornat am folosit frisca HuLaLa 500ml pe care am mixat-o cu 3 linguri de zahar, iar ca si colorant am folosit sfecla rosie, pana am obtinut culoarea roz.      Am sa va rog sa ne iertati unele imperfectiuni la rochita lui Barbie, dar in febra decorarii tortului(eu, Andrada, Andreea) am deranjat un pic.

Aici va prezint o sectiune din tort......yammy,yammy.........a fost un deliciu.....!!!!!! Iar din partea lui Andrada, toti cei care ne viziteaza aveti o felie de tort:X