Tort Cappucino
Sursa Tort Cappucino
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Azi a fost prima zi din prima editie a provocarii Bucatar Curajos.
Aceasta noua provocare a pornit de pe acest blog - cel putin aici este gazduit regulamentul - dar acesta a luat nastere dupa ce noi, bloggerii participanti la Provocarea Secreta, ne-am "asezat" la taifas si ne-am dat seama ca ne-am dori o provocare pe sistemul celei de la Daring Bakers.
Asadar, aceasta provocare va fi gazduita in fiecare luna de altcineva, eu voi fi doar un simplu participant. Ca si in aceasta luna :)
Prima reteta a provocarii este o reteta propusa de Paula de pe Enjoy Dessert, un blog - dupa cum ii spune si numele - cu numeroase si minunate deserturi!
Eh, dar deserturile nu sunt deloc punctul meu forte, asa ca aceasta provocare chiar asa a si fost: o provocare.
Reteta propusa de Paula este Cappucino Chocolate Cake .
Ingrediente
Blat
100 gr unt
200 gr zahar
3 oua mari
50 ml lapte
175 gr faina
50 gr cacao
1 plic praf de copt
1/2 lingurita sare
6 lg cafea fierbinte
1/2 lingurita scortisoara
Crema
100 gr ciocolata
200 gr smantana pentru frisca
1 lingurita esenta de vanilie
Aluatul l-am pregatit mixand ouale cu untul si zaharul in care am incorporat treptat ingredientele uscate amestecate (faina, praf de copt, cacao, sare) si la final laptele si cafeaua.
Am impartit aluatul in doua jumatati a unui set de vase yena si l-am tinut la cuptorul preincalzit cam 25 de minute.
Pentru ca un strat a fost mai gros, am tinut aluatul putin mai mult, de aceea e foarte important sa treaca de testul cu scobitoarea.
Pentru crema am topit in bain marie ciocolata in 100 gr de smantana, am adaugat vanilia si dupa ce s-a racit, l-am pus o ora la congelator.
Intre timp s-a racit si blatul, am mixat bine restul de 100 gr de smantana in frisca, am batut si crema scoasa de la congelator, le-am amestecat si cu crema astfel obtinuta am umplut tortul.
Din cauza ca sunt mai lipsita de experienta la torturi si nu am impartit egal aluatul, am ales sa tai din blatul mai gros si sa il fac firmituri cu care am construi un fel de "coronita" care a tinut mai multa crema pe tort.
Cu toate aventurile mele, am fost foarte incantata de acest tort si sunt convinsa ca am sa il refac!
Multumesc Paula :)