contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Aromă De Cappuccino

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ei bine, eu iubesc aroma de cappuccino, iar soţul meu, care este un mare mofturos, a decretat că acesta a fost cel mai bun tort pe care l-am făcut vreodată, aşa că eu îl recomand mai departe, deşi nu cred ca este chiar cel mai bun....depinde de gustul fiecăruia.
Pentru ziua preţiosului meu fiu, care a împlinit minunata vârstă de 14 ani, am făcut un tort foarte aromat, cu blat de cacao, sirop şi cremă de cacao şi cappuccino.
Pentru blat am avut nevoie de:
1. 8 ouă
2. 8-9 linguri zahăr
3. 8 linguri făină
4. 2 linguri cacao
5. 1 ceaşcă ulei
6. 1 plic praf de copt.
Pentru prepararea blatului procedăm ca în reţetele de tort postate anterior, cu completarea că uleiul se adaugă după ce amestecăm albuşurile cu gălbenuşurile, adăugăm apoi şi cacaoa, iar praful de copt îl adăugăm odată cu făina, amestecat fiind cu aceasta.
Siropul îl facem din 500 ml apă, 1 cană zahăr şi 2 pliculeţe de cappuccino. Punem apa cu zahărul la fiert, iar când dă în clocot, adăugăm cappuccino şi stingem focul. Dacă mai dorim, mai putem adăuga zahăr, după gustul fiecăruia.
În ceea ce priveşte crema, am vrut să fac următoarea reţeta fiţoasă: 1 pachet unt sau margarină se bate spumă cu 1 cană zahăr pudră, după care se adaugă 1 cană de cappuccino (preparat din lapte sau apă şi 1 plic cappuccino). Pentru că în viaţa reală reţetele amatorilor nu ies întotdeauna ca cele ale profesioniştilor, am constatat că sub nicio formă margarina nu a dorit o uniune consensuală paşnică cu domnul cappuccino, acesta fiind sub o forma mult prea lichidă probabil, aşa că nu a rezultat nicio crema întrucât ingredientele au refuzat să coabiteze. A trebuit apoi, plină de nervi deja, să improvizez o cremă sub forma unei budinci, asa cum am evitat sa fac iniţial, întrucât mi se părea mult prea banală.
Pentru cremă am avut aşadar nevoie de:
1. un pachet margarină Unirea
2. 1 cană de zahăr
3. 1 cană lapte
4. 2-3 linguri cacao
5. 1 cană cappuccino preparat cu apă sau lapte
6. 2 linguri amidon. Procedăm astfel:
- punem laptele, zahărul şi margarina la foc într-un vas antiaderent. - cand s-a topit margarina, adăugăm treptat cacaoa şi amidonul, amestecand tot timpul
- adăugăm apoi şi cappuccino, iar când compoziţia se ingroaşă, stingem focul.
Montăm tortul astfel:
- tăiem blatul în trei foi şi le însiropăm cu siropul de cappuccino răcit
- împărţim crema în trei şi umplem tortul, după care îl acoperim şi la exterior cu crema rămasă
- eu am făcut şi o glazură pentru a da un luciu frumos tortului, din 100 g ciocolată de menaj rasă şi 50 ml frişcă lichidă, pe care le-am amestecat la foc mic şi am obţinut glazura. Acoperim tortul cu această glazură şi îl dăm la frigider. Putem lăsa tortul aşa însă eu am folosit şi frişcă pentru ornat, deoarece îmi place gustul de ciocolată şi frişcă la un loc.
Îmi cer scuze pentru că am uitat să fac poze tortului finalizat, reuşind să fac poze abia după ce a fost tăiat şi s-a mâncat ceva din el. Oricum, îl puteţi încerca cu încredere deoarece nu este o reţetă costisitoare şi se prepară relativ simplu. Poftă bună!