contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Banane Si Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Raw coconut-banana cake

Intre un somn de bebe si un mic ragaz de gatit am pregatit tortul acesta genial de bun, cu ingrediente relativ simple dar foarte gustoase. Initial am vrut sa il fac cu ciocolata si banane dar mama a gasit in supermarket nuca de cocos asa ca am facut varianta de fata. Singura schimbare pe care as face-o la el ar fi la blat, unde am folosit nuca. Cred ca ar merge mai bine o nuca mai grasa, gen nuca braziliana sau macadamia. Dar daca va place nuca normala atunci e f ok. Oricum este delicios! Au confirmat-o si musafirii dragi pe care i-am avut la masa :)

Tort cu banane si cocos

* blat *

  • 2 cani nuci la alegere (nuca sau pecan sau macadamia/nuci braziliene/migdale/caju – in functie de preferinte –) inmuiate in apa peste noapte, bine scurse
  • 2 lg fulgi de cocos

* crema *

  • 1 cana caju inmuiat in apa rece peste noapte, scurs si clatit
  • 1 nuca de cocos (aici vezi cum se desface)
  • apa de la nuca de cocos (aprox. 250 ml, daca nu aveti atata suplimentati cu apa)
  • 2 lg unt de cocos lichefiat
  • miere dupa gust
  • optional 1/2 l-ta lecitina pudra
  • 2 banane
  1. Nucile pt blat se pun in robot impreuna cu fulgii de cocos si se mixeaza pana se maruntesc. Se adauga mierea putin cate putin, in timp ce robotul merge. Se verifica din cand in cand daca textura compozitiei e lipicioasa si maleabila.
  2. Intr-o forma de tort de silicon sau cu pereti detasabili, de diametrul 16-18 cm, se toarna compozitia de blat si cu mainile usor umede se niveleaza uniform.
  3. Crema: Toate ingredientele, cu exceptia lecitinei, se pun in blenderul Vitamix sau in robot si se mixeaza bine pana rezulta o crema omogena. Se adauga apoi si lecitina si se mai mixeaza.
  4. Bananele se curata si se taie felii grosute. Se aseaza peste blat, se toarna crema iar daca a mai ramas compozitie pt blat, se pune peste crema.
  5. Tava se da la congelator pana se intareste. Apoi se scoate din forma, se pune pe un platou si se da la frigider pt a se dezgheta treptat. Se serveste rece, cu felii de banane.


Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com