contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Branza Dulce Si Cirese

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Eu am mai pus inca 100 g cirese proaspete fara samburi. Se poate folosi si frisca indulcita gen "Hulala", dar atunci nu puneti toata cantitatea de zahar.

Decor:

2 plicuri de gelatina rosie
500 ml suc de cirese
ciocolata alba rasa


Mi-am comandat de pe net o carte "Retete de succes" cu multe retete de prajituri si torturi, pentru ca asta imi place sa fac si sa postez. Asa ca am inceput sa fac din ea. Aceasta reteta e doar prima din multe care vor urma.
Reteta e pentru tava rotunda cu diametrul de 26, eu am facut in tava de 24 si imi place ca au iesit straturile mai groase.
Iata si lista de ingrediente:


Mod preparare:
Blat:


Sfaramati biscuitii cu o sucitoate sau cu blenderul, cum am facut eu.


Amestecati biscuitii cu untul si puneti-i in forma de tort. Presati cu lingura sau cu un capac mare de borcan. Puneti tava in frigider pana pregatiti umplutura.
Umplutura:
Scurgeti ciresele si colectati siropul/sucul. Completati pana la 500 ml cu apa sau suc rosu (Santal cirese, Graninii visine, etc).
Amestecati branza cu zaharul, zaharul vanilinat si sucul de lamaie.
Bateti smantana cu intaritorul, cam 3 minute, sau frisca, depinte ce folositi.
Amestecati frisca si branza si puneti compozitia peste blatul de biscuiti.

Asezati peste branza ciresele amestecate.
Decor:
Pregatiti gelatina cu sucul de cirese fara sa o fierbeti!!! si turnati peste cirese.
Lasati prajitura la frigider cel putin 2-3 ore.


Inainte de a o servi ornati prajitura pe margini cu ciocolata alba rasa.
Desfaceti cu grija forma, eventual inainte de a o desface treceti cu un cutit subtire pe marginea tavii.
Ciresele se pot inlocui cu cu visine in compot.