contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Budinca De Cocos Si Crema Tiramisu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


INGREDIENTE:
BLAT

2 oua
250 gr faina
200 gr zahar

150 gr margarina

50 gr cacao

450 ml lapte

1 plic praf de copt

esenta de rom

CREMA:

1 plic budinca cu gust de cocos

7 linguri zahar

500 ml lapte

50 gr margarina

1 ou

GLAZURA:

1 plic crema pentru prajitura Tiramisu ( instant, 85 gr/plic)

250 ml lapte rece
PREPARARE:

BLAT:

Se freaca margarina topita si racita cu zaharul pana se face spuma. Se adauga cacaua, ouale, esenta de rom, faina amestecata cu praful de copt si laptele treptat atat cat sa se obtina un aluat de consistenta celui de chec. Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm, unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul incalzit pentru cca 50 minute.
CREMA:
Intr-o craticioara se amesteca laptele rece cu praful de budinca, zaharul si oul. Se pune apoi la fiert, la foc mic amestecand mereu pana la legarea compozitiei. Cand este gata, se stinge focul si se incorporeaza margarina.
GLAZURA:

Praful de crema Tiramisu se amesteca cu laptele rece si se bate cu mixerul pana se intareste.

ASAMBLAREA:

Blatul de tort se taie in doua. Pe prima foaie de blat se pune crema de budinca, apoi a doua foaie de blat, iar deasupre se imbraca cu crema Tiramisu.
POFTA BUNA!


Articol recomandat de chitacornelia.blogspot.com