contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Capsuni Si Nuca De Cocos

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cum este vremea capsunilor, trebuie sa profitam din plin de ele!
      Mi-a placut enorm de cum l-am vazut la Laura  si a trebuit neaparat sa-l incerc(nu va spun cum l-au devorat juniorii mei, asa ca vi-l recomand cu mare caldura!!!!!!!)si pe aceasta cale ii multumesc Laurei pentru minunatele retete cu care ne incanta:)!!!!
Ingrediente:
Pentru blat:
250g unt moale
250g zahar(eu am folosit 200g)
6 oua de marime mijlocie
400g faina
100g nuca de cocos(fulgi)
1 plic praf de copt
4 -5 linguri lapte de cocos sau lapte de vaca(eu am folosit lapte de vaca)
 Pentru crema:
250g ciocolata alba
500ml smantana pentru fisca sau frisca lichida
100g ciocolata cu lapte sau amaruie
300g capsuni
dulceata de capsuni
Pentru insiropat:
300ml apa
4 linguri zahar
1 lingura lichior cocos(eu nu am pus) 
Pentru decor:
300g capsuni
dulceata de capsuni
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade(la foc potrivit). Tapetati o forma de 26cm. cu hartie de copt. Bateti untul inmuiat cu zaharul timp de 2-3 minute; adaugati pe rand, ouale intregi, amestecand foarte bine dupa fiecare (cu mixerul). Se cerne faina impreuna cu praful de copt si le incorporam in compozitia de oua. Adaugam nuca de cocos si laptele de cocos sau laptele de vaca, amestecand usor cu o spatula. Dupa care rasturnam amestecul in tava , niveland suprafata. 
Se coace timp de 30-40 minute sau facand testul scobitorii.Lasam sa se raceasca in forma dupa care scoatem tortul pe un gratar. Se taie blatul pe doua niveluri, pe orizontala obtinand astfel trei blaturi.
Ciocolata alba se pune intr-un castron, deasupra unei cratite cu apa care fierbe la foc mic si lasam sa se topeasca. Dupa ce s-a topit, lasam sa se racoreasca.
Taiem in bucati mici ciocolata cu lapte(sau amaruie). Batem frisca pana se intareste usor, apoi o turnam amestecand in ciocolata alba racorita. Se incorporeaza apoi bucatile de ciocolata.
Preparam siropul, punand apa si zaharul la fiert intr-un ibric, pe foc mic, timp de 5 minute. Adaugam lichiorul(daca folosim) si lasam sa se raceasca complet.
Asezam primul blat pe un platou. Il insiropam bine si ungem cu o lingura mare de dulceata de capsuni. Intindem o treime din crema si nivelam. Asezam deasupra celalalt blat, il insiropam si ungem, la fel ca si cel de la baza,cu o lingura mare de dulceata de capsuni. Intindem cealalta treime de crema, asezam deasupra ei cat mai uniform un strat subtire de capsuni(taiate in felii subtiri). Acoperim cu ultimul blat, pe care de asemenea il insiropam si ungem cu dulceata. Intindem ultima treime de crema si ornam cu capsuni.
Capsunile pentru decor le taiem in felii pe lungime si le asezam pe tort in doua cercuri. Laura dupa ce a decorat tortul a uns capsunile cu dulceata (insa la mine nu a mai ramas, pentru ca fiind asistata de Andrada, a tot gustat,a tot gustat, pana mi-a scazut ingredientele.......dar sa-i fie de bine:)!!!!!!!
 Va pot asigura ca este un deliciu total!!!!!!!!!!
 


Pofta buna!!!!!