contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Ciocolata Alba Si Zmeura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Raw white chocolate-raspberry tart

Daca anul trecut va ademeneam cu un tort cu multa ciocolata si visine, anul acesta va propun reversul lui: un tort alb, cu zmeura acrisoara si aromata.

Demult visam la un tort cu multa ciocolata alba si fructe acrisoare. Ciocolata alba mi-a placut mereu insa dupa cum se stie, aceasta se pregateste cu lapte praf. Mi-am amintit insa de reteta de la Deliciile Festive de anul trecut, cand am folosit o reteta de ciocolata alba fantastica. M-am gandit sa o transform intr-o crema alba pentru tortul visat asa ca m-am pus pe treaba. Ce-a iesit? Mmmm, o nebunie de tort, cu gust puternic de ciocolata dar fara prezenta boabelor de cacao si inmiresmata fermecator cu zmeura. DELICIOS!

Raw white chocolate and raspberry tart

Tort cu ciocolata alba si zmeura (satura lejer 10 persoane)

Blat

  • 1 cana migdale crude
  • 1/2 cana fulgi de cocos
  • 2-3 lg miere

Crema – toate ingredientele sa fie la temperatura camerei -

  • 2 cani caju macinat pudra fina (Real, Metro, Selgros, dm)
  • 1  1/4 cana unt de cacao topit (suplimente.ro sau Casa Rawz)
  • 1/2 l-ta miez dintr-o pastaie de vanilie
  • sirop de agave dupa gust (dm)
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 1 lg rasa lecitina pudra (suplimente.ro sau magazine naturiste – de la Sano Vita)
  • 1 pumn zmeura proaspata sau inghetata + extra pt sos
  • curmale
  1. Migdalele se macina cu un praf de sare in robot, pana se faramiteaza intr-o masa marunta. Se adauga fulgii de cocos si rand pe rand cate o lingura de miere, pana cand aluatul capata o consistenta lipicioasa.
  2. Masa obtinuta se preseaza intr-o forma de tort cu dimensiunea 16-18 cm. Se da la rece pana cand facem crema.
  3. Untul de cacao se masoara atunci cand este topit (se topeste pe baie de aburi). Daca este prea cald, se lasa 2-3 minute la racit insa nu mai mult deoarece se intareste prea mult. Punem in robot nuca de caju macinata, untul topit, vanilia si zeama de lamaie si mixam. Adaugam sirop de agave dupa gust iar la final mixam pudra de lecitina. Aceasta are rolul de a face compozitia mai cremoasa.
  4. Turnam amestecul intr-un bol adanc si incorporam zmeura. Daca este zmeura proaspata este f bine deoarece isi va pastra frumos forma si nu va “pata” crema. Daca este inghetata, va intari f repede compozitia, cu care se va lucra greu atunci cand va trebui intinsa pe blat. Daca o lasati la dezghetat, va colora frumos compozitia. Eu am pus zmeura inghetata dar a trebuit sa lucrez foarte repede deoarece se intarea crema.
  5. Se toarna crema peste blat si se da la congelator pentru 30 minute sau pana cand crema este intarita. Se scoate din forma si se pastreaza la frigider. Se scoate afara cu o ora inainte de servire.
  6. Zmeura ramasa pt sos (cantitati la ochi, in functie de marimea tortului) se mixeaza in blender impreuna cu cateva curmale moi. Va rezulta un sos gros, care va fi strecurat si care va fi servit pe fiecare felie de tort.

Raw white chocolate-raspberry cake


Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com