contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Crema De Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

De Constantin si Elena va spuneam ca am facut doua deserturi cu capsuni, asemanatoare: rulada si tortul care urmeaza. Daca v-ati saturat de capsuni :) tineti-va bine ca mai am un desert de postat zilele astea.

Blatul a fost un blat obisnuit de pandispan, facut din 3 oua, 3 linguri de zahar+zahar vanilat 1 plic, 2 linguri de ulei, 3 linguri pline cu faina, arome, coaja rasa de portocala. Fiecare face pandispanul cum ii este mai la indemana. Se pune in tava dreptunghiulara, o sa vedeti de ce.
Se da la cuptorul incins aproximativ 30 de minute la foc potrivit, se face testul cu scobitoarea si se lasa apoi la racit in tava.
Intre timp se face crema, din 500 ml frisca batuta amestecata cu 8-10 capsuni, sau mai multe, taiate marunt; optional se poate adauga un plic de desert cu capsuni Dr.Oetker si un pahar cu apa, mixate impreuna cu frisca, daca vreti o aroma mai intensa a cremei.

Blatul se insiropeaza (2-300 ml apa si 5-6 linguri de zahar puse pe foc pana fierbe apa, apoi se da deoparte si se adauga aroma dupa gust; eu de preferinta pun 2-3 linguri de rom sau orice alta bautura spirtoasa si aromata) apoi se intinde o parte din crema, cam pe jumatate, pe blat, care se ruleaza ca orice rulada.
Dupa care se taie in cateva bucati mai mari rulada si se aseaza aceste felii, in picioare, intr-o forma rotunda. In spatiile ramase libere se pun capsuni intregi sau taiate jumatati.

Dupa aceea se pune peste bucatile de rulada si capsuni crema ramasa, cu atentie, in asa fel incat sa se umple toate golurile. Se lasa tortul la rece cca o ora, apoi se rastoarna pe un platou si se niveleaza daca mai este nevoie.

Pe deasupra se pune o glazura de ciocolata. Eu am cumparat un plic Dr. Oetker, nota zece pentru calitatea ciocolatei din interior si ingeniozitatea metodei de aplicare a glazurii. Dupa poza urmeaza si ceea ce nu a fost deloc de nota 10 .... :))

Acum am aflat si eu de ce o colega de cancelarie e atat de suparata pe glazura de ciocolata: nu se poate taia, doamnelor si domnilor! :) Este prea tare si se sparge in bucati mari, e mult prea consistenta pentru o glazura. Tot ciocolata mea topita in 50 g unt e mai maleabila :D cu alte cuvinte merita cumparata glazura Dr. Oetker dar amestecata cu unt sau ulei, nu lasata asa, ca va compromite tot efortul cand incercati sa taiati un desert in faţa musafirilor.
Apoi am ornat cu 3 capsuni si o frunza de muscata, am dat la rece cateva ore m-am chinuit sa-l tai cat de cat onorabil :)) si am servit. De bun, a fost foarte bun. Mai vreau. Frisca, ciocolata si capsuni - o combinatie excelenta!
Pofta buna! :)

Articol recomandat de caietul-cu-retete.blogspot.com