contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu CremĂ De Iaurt Și FriȘcĂ

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Trebuie să compensăm cumva avalanșa de mâncăruri grele care se vor regăsi pe masa de Crăciun, așa că vă propunem un tort ușor de digerat.

Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
- 700 gr de iaurt de oaie și bivoliță
- 300 ml de frișcă lichidă
- 250 gr de biscuiți
- un pachet de unt (200 gr)
- 2 pliculețe de gelatină (10 gr)
- un compot de ananas
- 4 linguri de zahăr pudră
- esență de rom
- cacao

Plan de lucru:
- măcinăm biscuiții cu mixerul (poza 2)
- topim untul (poza 3)
- amestecăm biscuiții măcinați cu o lingură de zahăr pudră, cacao (două linguri) și esență de rom – poza 4. Peste acest amestec turnăm untul și omogenizăm. Ce obținem întindem pe fundul unei tăvi cu preții detașabili (poza 5)
- batem frișca (poza 6)
- preparăm gelatina. O turnăm în 200 ml de compot, lăsăm așa timp de 10 minute (poza 7), iar apoi o dizolvăm pe baie de apă, având grijă să nu înceapă să fiarbă (poza 8 ). O lăsăm  2 minute să se răcească, iar apoi o adăugăm peste iaurt, împreună cu restul de zahăr pudră (poza 9)
- amestecul de iaurt se omogenizează cu frișca (poza 10). Încorporăm cu o lingură de lemn (poza 11). Jumătate din această compoziție se toarnă peste stratul de biscuiți (poza 12). Apoi adăugăm ananasul (poza 13) și completăm cu restul de cremă (poza 14). Decorăm și apoi băgăm la frigider minim șase ore (poza 15)
- poftă bună! (poza 15)

Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 25 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)

tort cu crema de iaurt si frisca 1 tort cu crema de iaurt si frisca 2 tort cu crema de iaurt si frisca 3 tort cu crema de iaurt si frisca 4 tort cu crema de iaurt si frisca 5 tort cu crema de iaurt si frisca 6 tort cu crema de iaurt si frisca 7 tort cu crema de iaurt si frisca 8 tort cu crema de iaurt si frisca 9 tort cu crema de iaurt si frisca 10 tort cu crema de iaurt si frisca 11 tort cu crema de iaurt si frisca 12 tort cu crema de iaurt si frisca 13 tort cu crema de iaurt si frisca 14 tort cu crema de iaurt si frisca 15 tort cu crema de iaurt si frisca 16
Filed under: C3. Torturi


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com