contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Crema De Lapte Condensat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Uneori cand scriu posturile astea si mentionez data ma gandesc cat de repede trece timpul si cat de putin mai avem pana la Craciun.
Dar revenind la posturile si provocarile noastre, ne vom ocupa astazi de provocarea dulce din cadrul proiectului Bucatar Curajos initiat de Ama, provocare care luna asta a poposit in casuta Ramonei care ne propune sa ne indulcim putin cu un tort.
Neavand nici o aniversare sau ocazie pentru tort, am micsoarat cantitatile,dar am facut si cateva modificari minore.Oricum reteta originala o gasiti la Ramona.
Forma mea de tort are 19 cm, asa ca a folosit:
Pentru blat:
3 oua
80 gr zahar
30 ml lapte
65 gr faina
15 gr praf ciocolata(calda)
1 lingurita ness(Amigo)
1 varf praf copt
Separam albusurile de galbenusuri, cele dintai se bat spuma cu un praf de sare si jumatate din cantitatea de zahar.
Galbenusurile le batem si pe ele spuma cu restul zaharului si laptele peste care adaugam jumatate din albusuri, amestecand cu o lingura de lemn.Cand s-au incorporat adaugam si restul de labusuri si amestecam iarasi.Peste se incorporeaza ingredientele uscate care s-au amestecam in prealabil.Va recomand inainte de e a le adauga peste oua sa cerneti ca sa evitati cocoloasele.
Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 20-25 minute la 180 grade( varianta de ventilatie daca aveti).
Intre timp de ocupam de :
Crema
200 ml lapte condensat indulcit
fructe
Eu am pus la ochi fructele, am amestecat ceva fructe de padure congelate si cateva bucatele de mango.
Domnul este vedeta

Se pun ingredientele intr-o gratita la foc mediu si se amesteca continuu aproximativ 2 minute pana se ingroasa precum o budinca.
Lasam la racit si preparam
Sirop(ul)
65 ml apa
1 lingura zagar
1 lingura apa trandafiri
Punem la fiert apa cu zaharul si lasam pana s-a dizolvat zaharul.Luam de pe foc si adaugam apa de trandafiri.Lasam la racit.
Cand blatul este gata, dupa ce s-a racit il taiem pe jumatate si insiropam, apoi adaugam crema de lapte condensat si fructe, punem si al doilea disc si insiropam iarasi.
Se orneaza cu frisca, fructe, ciocolata, fiecare dupa preferinte si gust.