contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Crema De Mascarpone Si Cafea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

tort cu crema mascarpone si cafea 23

 

Sa il asteptam pe Mos Nicolae cu o felie de tort cu crema de cafea. Trebuie sa stea treaz toata noaptea, ca sa imparta cadourile…..

Ce iti trebuie pentru blat (poza 1):
- 3 oua
- 110gr faina
- 100 gr zahar
- 30 ml ulei
- 1 lic praf de copt
- 4 linguri cacao

Pt crema (poza 9):
- 500 gr mascarpone
- 200 ml frisca
- 1 plic gelatina
- 1 espresso

Pt glazura (poza 20):
- 80 gr ciocolata neagra
- 20 gr unt
- 50 ml frisca

Plan de lucru:
- Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare, apoi spre final adaugam jumatate din cantitatea de zahar, pana obtinem o spuma teapana (poza 2).
- Galbenusrile le mixam cu restul de zahar, pana se dubleaza volumul (poza 3). Amestecam intr-un bol faina, cele 4 linguri de cacao si praful de copt (poza 4)
- Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri si omogenizam cu o spatula de silicon (pozele  5 si 6). Adaugam amestecul de faina si amestecam cu aceeasi spatula de silicon (poza 7). Compozitia obtinuta o aseazam intr-o forma de copt tapetata cu hartie de copt (poza 8 ). Lasam la cuptorul incins pentru circa 30 minute la 180 grade, pana trece testul scobitorii.
- Ne pregatim pentru crema si sirop (poza 9). Pentru sirop am folosit 200 ml apa, 3 linguri de zahar si un espresso. Apa cu zaharul le-am lasat pe foc pana s-a dizolvat zaharul, apoi am adaugam espresso (poza 10). Lasam la racit.
- Batem frisca (poza 11). Separat, in alt bol, mixam mascarpone cu espresso-ul (poza 12), pana obtinem o crema (poza 13). Punem gelatina la inmuiat pentru 10 minute in 100 ml apa rece (poza 15).
- Intre timp insiropam blatul din forma cu pereti detasabili (poza 16). Dupa cele 10 minute, punem gelatina pe foc si lasam sa se dizolve fara sa fiarba, apoi o lasam 2 minute la racit. O adaugam peste crema de mascarpone si amestecam (pozele 16 si 17).
Adaugam si frisca batuta si omogenizam tot cu spatula de silicon (poza 18) si gata crema.
Crema obtinuta o asezam peste blatul de tort insiropat (poza 19). Lasam la racit macar o ora.
- Pentru glazura, punem toate ingredientele intr-un vas , lasam pe foc pe baie de apa, pana se dizolva si obtinem o crema de ciocolata (poza 21). Ornam tortul , apoi lasam peste noapte la racit pentru a se intari bine crema (poza 22)
- Pofta buna! (poza 23).

Timp de preparare: 120 minute (fara timpul cat sta la frigider).
Pret: 60 lei (depinde de locul de unde cumparati ingredientele si de inflatie)

tort cu crema mascarpone si cafea 1 tort cu crema mascarpone si cafea 2 tort cu crema mascarpone si cafea 3 tort cu crema mascarpone si cafea 4 tort cu crema mascarpone si cafea 5 tort cu crema mascarpone si cafea 6 tort cu crema mascarpone si cafea 7 tort cu crema mascarpone si cafea 8 tort cu crema mascarpone si cafea 9 tort cu crema mascarpone si cafea 10 tort cu crema mascarpone si cafea 11 tort cu crema mascarpone si cafea 12 tort cu crema mascarpone si cafea 13 tort cu crema mascarpone si cafea 14 tort cu crema mascarpone si cafea 15 tort cu crema mascarpone si cafea 16 tort cu crema mascarpone si cafea 17 tort cu crema mascarpone si cafea 18 tort cu crema mascarpone si cafea 19 tort cu crema mascarpone si cafea 20 tort cu crema mascarpone si cafea 21 tort cu crema mascarpone si cafea 22 tort cu crema mascarpone si cafea 23

 

 


Filed under: C3. Torturi