contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu FriŞcĂ Şi Topping De CoacĂze

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

La Mulţi Ani , de 8 Martie!
Cu multă dragoste, pentru voi, doamnelor, am pregătit acest tort minunat.
Să aveţi o zi cât mai frumoasă .
Ingrediente pentru blat :
- 120 g zahăr
- 150 ml lapte
- 40 g cacao
- 250 g margarină
- 250 g făină
- 3 ouă
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente pentru cremă şi topping:
- 250 g coacăze
- 250 g compot de vişine
- 80 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 lingură amidon
- 350 ml frişcă
- 1 plic întăritor de frişcă
- 50 g fulgi de migdale
Se amestecă zahărul, zahărul vanilat, praful de copt şi cacaoa; laptele se pune într-o crăticioară pe foc, se pune margarina, iar când aceasta s-a topit se adaugă ingredientele uscate. Se lasă la fiert 2 minute. Se ia de pe foc şi se răceşte.
După răcire se adaugă făina în ploaie, se amestecă uşor; ouăle se separă, gălbenuşurile se adaugă, câte unul în compoziţie, iar albuşurile se bat spumă tare şi se înglobează şi acestea uşor .
Se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie şi se coace aproximativ 40 minute.
Se lasă să se răcească apoi se taie în două.
Pentru prepararea cremei se procedează astfel: se strecoară compotul de vişine, fructele împreună cu coacăza se pun la fiert împreună cu 125 ml apă, 60 g zahăr şi zahărul vanilat.
Amidonul se amestecă cu compotul de vişine. Se adaugă la compoziţia de fructe şi se dă în clocot. Se lasă aproximativ 2 minute la fiert, după care se răceşte.
300 g frişcă se bate cu 20 g zahăr, iar când este aproape gata se adaugă întăritorul de frişcă şi se mai bate 1 minut.
Cu frişca obţinută se umple blatul.
Deasupa se repartizează compoziţia de fructe şi se dă la rece 3 ore.
Se bate restul de frişcă şi se unge marginea tortului.
Marginea tortului se decorează cu fulgi de migdale prăjiţi uşor.

Articol recomandat de adiscook.blogspot.com