contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Lamaie Si Mac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

tort lm

Sunt cateva luni de cand visez la un tort cu lamaie si mac. Insa incercarile din viata mea nu mi-au mai dat ragazul sa fac altceva decat sa ma intaresc, sa ma rog si sa ma ocup strict de treburile gospodaresti ale casei, fara satisfacerea vreunei pofte sau dorinte. Azi ma gandeam din nou la tata si in timp ce preparam tortul, mi-l imaginam venind la mine, savurand o felie si tachinandu-ma in stilu-i unic si caracteristic. Si mi s-a pus un nod in gat. Tortul acesta l-am facut cu gandul la tata. Si poate de aceea  a iesit atat de bun: fin, cremos, nici prea dulce nici prea acru.

sectiune

Tort cu lamaie si mac (pt o forma rotunda cu diametrul de 15 cm)

Blat

  • 10-15 biscuiti vegani (eu am gasit la Auchan marca Gullon fara sare si fara zahar, cu susan)
  • 3 lg unt de cocos topit

Biscuitii si untul topit se mixeaza in robot pana ajung la textura nisipoasa insa compacta. Se aplatizeaza cu mana in forma aleasa, pentru a forma un strat uniform si se da la rece pana se prepara crema.

Crema

  • 1/2 pachet tofu simplu (aproximativ 125 g)
  • 1 cana caju crud hidratat in apa peste noapte si scurs
  • coaja si zeama de la 2 lamai mari sau 3 mici
  • miere dupa gust
  • 50 g unt de cacao topit (masurat insa inainte de topire)
  • 2 lg mac
  1. Ar fi ideal ca tofu sa fie nesarat insa daca folositi varianta sarata (eu am folosit marca Inedit), il lasati in apa rece la desarat pentru 14-16 ore.
  2. Toate ingredientele, cu exceptia untului de cacao si lecitinei, se mixeaza in paharul blenderului pana la omogenizare. Apoi se adauga lecitina si untul de cacao si se mai mixeaza. Acestea din urma vor oferi cremozitate.
  3. In crema preparata se adauga macul si se amesteca cu o lingura.
  4. Crema se toarna in forma peste blat si se da la congelator pana la intarire. Se scoate apoi din forma si se da la frigider, unde se va dezgheta treptat, dupa care se poate felia si savura.
Vegan lemon lemon poppyseed cake