contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tort Cu Mere Si Nuci - De Post

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un tort pentru zilele de post, aromat si cu gusturi diverse. Alegerea perfecta pentru cei mai pofticiosi dintre voi.
Acest tort cu mere, de post, are doua blaturi diferite, si doua tipuri de crema, pe care le puteti asorta cum doriti. Ba chiar puteti face in 3 sau chiar 4 straturi, daca va lasati imaginatia sa zburde.


Pentru blatul de cacao am avut nevoie de:
- 1 cana de zahar;
- 1 cana de ulei;
- 1 cana de apa;
- 1 plic de praf de copt;
- 3 linguri de cacao;
- 1 cana si jumatate de faina;


In primul rand se amesteca zaharul cu apa si uleiul, pana cand se topeste zaharul. 




















Se amesteca praful de copt cu cacao si se adauga in compozitia lichida omogenizata.


Se adauga faina si se incorporeaza bine, fara a face cocoloase.




















Trebuie sa iasa o compozitie similara cu cea din poza de mai jos, care se pune in tava tapetata cu faina si se introduce la cuptorul incins in prealabil timp de 30-40 de minute. Facem testul scobitorii pentru a verifica blatul de cacao.


Pentru blatul cu mere am avut nevoie de:
- 150 grame de zahar;
- 2 cani de apa / aproximativ 400 ml;
- 100 grame nuci macinate;
- 4 mere; 
- 1 plic de praf de copt;
- 1 cana de faina;


Se pune zaharul intr-un vas pe foc. Cand acesta devine ca un caramel, se adauga apa, incalzita in prealabil. Lasam la foc mic pentru a se topi zaharul.


Intre timp putem rade merele si le putem amesteca cu nucile pisate.


Cand zaharul din vas s-a topit turnam compozitia peste mere si nuci. Adaugam faina si praful de copt si omogenizam bine. Turnam compozitia in tava tapetata cu faina si introducem la cuptor timp de 30-40 minute.




















Lasam cele doua blaturi ale tortului nostru de post sa se raceasca si apoi le insiropam. Pentru sirop dizolvati 2-3 linguri de zahar intr-o cana de apa, in care adaugati si esenta de rom.


In timp ce blaturile se racesc, ne ocupam de crema de caramel.


Am avut nevoie de:
- 1 cana de zahar;
- 5 linguri de faina;
- 400 ml apa;
- 100 grame margarina;
- esenta de rom;


Se pune zaharul la topit si separat apa la incalzit. Cand zaharul este caramelizat, adaugam faina si omogenizam foarte bine. 
Adaugam apa fierbinte, amestecam continuu la foc mic.
Dam crema la o parte si o lasam sa se mai raceasca, dupa care adaugam margarina si omogenizam. Puteti adauga in crema si nuci pisate asa cum am facut si eu, dar nu este obligatoriu.


Am pus crema de caramel peste blatul de cacao si deasupra am asezat blatul cu mere. 






















Am ornat tortul cu glazura de cacao si cu zahar pudra. Iata rezultatul final: